Ιουνίου 03, 2009

Ο πρώτος θάνατος από τη Νέα Γρίπη στη Χιλή. Ο κόσμος κοντά στην Πανδημία

Ένας άνδρας πέθανε από τoν ιό της γρίπης Α στη Χιλή.
Οι νεκροί από τη νέα γρίπη στο Μεξικό ανέρχονται. σε 103, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού.

Ο κόσμος «βρίσκεται πολύ κοντά» στον ανώτατο βαθμό (επίπεδο 6) συναγερμού πανδημίας λόγω της γρίπης Α (Η1Ν1) προειδοποίησε, χθες, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ που έκανε λόγο για τα «πρώτα δείγματα» αυτόνομης εξάπλωσης του ιού και εκτός της αμερικανικής ηπείρου.

«Οι πρώτες μεταδόσεις» του ιού της νέας γρίπης Α σε πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται εκτός της αμερικανικής ηπείρου έχουν ήδη εντοπιστεί, ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Κέιζι Φουκούντα, που ανέφερε συγκεκριμένα την Ιαπωνία, τη Βρετανία και την Αυστραλία.
Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν και τρίτο θάνατο από τη νέα γρίπη Πρόκειται για έναν άντρα από το Οντάριο. Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν επισήμως ότι έχουν καταγραφεί στη χώρα 194 νέες περιπτώσεις της γρίπης Α, ενώ το σύνολο των ασθενών από τη γρίπη έφτασε τους 1.530, με το Οντάριο να παρουσιάζει τις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών (715).

Στην έγκριση επιπλέον κονδυλίων 500 εκατ. δολαρίων για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου και του ιού Η1Ν1, στις αναπτυσσόμενες χώρες προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου