Ιουνίου 18, 2009

Δυσάρεστη εξέλιξη η κίνηση του Αλ. Αλαβάνου


Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας την πρόθεση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί. Σημειώνοντας πως δεν δικαιολογείται η καταστροφική διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος, υπογράμμμισε την ανάγκη να επικρατήσει αλληλεγγύη και ψυχραιμία.
al- Τσίπρας: Oταν το καράβι βρίσκεται σε φουρτούνα, ο καπετάνιος δεν αφήνει τη γέφυρα
Aπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η λειτουργία των θεσμικών οργάνων, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη να επικρατήσουν η αλληλεγγύη, η ψυχραιμία και η ενότητα, καθώς, όπως ανέφερε, στο πολιτικό μας σχέδιο δεν περισσεύει κανείς.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ανέφερε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως όταν το καράβι βρίσκεται σε φουρτούνα, το χειρότερο που έχει να κάνει ο καπετάνιος είναι να αφήσει τη γέφυρα. Απαιτείται ψυχραιμία και αίσθηση ευθύνης και όλοι μπορούν να έχουν ρόλους στη συλλογική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίον προσβλέπει η ελληνική κοινωνία, συμπλήρωσε.Πέντε άξονες για μια διαφορετική μεταναστευτική πολιτική, παρουσίασε, με σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εκπροσώπους συλλόγων μεταναστών.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το πρόβλημα αυτό έχει δυο όψεις, η πρώτη δείχνει ένα πρόβλημα ανθρωπιστικής κρίσης και η δεύτερη ένα οξυμένο κοινωνικό φαινόμενο, με υποβάθμιση ολόκληρων συνοικιών.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να δημιουργήσει μια διαρκή κοινωνική συμμαχία, ώστε να μην ακούγονται μόνο οι ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας, αλλά να ακουστεί και η φωνή της λογικής.
Οι άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
1.- Αλλαγή του καθεστώτος νομιμοποίησης των μεταναστών, με στόχο την κοινωνική ένταξή τους.
2.- Χορήγηση ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
3.- Αμεση δημιουργία κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών και όχι στρατοπέδων κράτησης.
4.- Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις "σκούπα", που δεν προσφέρουν λύσεις και η αστυνομία να μην ασχολείται με το άσυλο, αλλά με την πάταξη της εγκληματικότητας.
5.- Να ληφθούν άμεσα μέτρα "απογκετοποίησης" των αστικών κέντρων με υγειονομικές παρεμβάσεις, συγκρότηση κοινωνικών υπηρεσιών, με στόχο την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, με άμεσες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών των λαϊκών γειτονιών και άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν "γκετοποιηθεί".
ΥΓ. Η λαθρομετανάστης κυρία της φωτογραφίας δυσαρεστήθηκε επίσης με την παραίτηση Αλαβάνου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου