Μαΐου 03, 2009

Νέος θρίαμβος των ιδανικών του Ομπάμα.


Νεκρή 12χρονη Αφγανή, από ΝΑΤΟϊκά πυρά. Σε άλλο επεισόδιο, τέσσερις άμαχοι, μεταξύ τους δύο παιδιά, νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Χελμάντ.

Μία 12χρονη Αφγανή σκοτώθηκε από πυρά ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών, που πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου οποίο επέβαινε, όταν αυτό δεν έκοψε ταχύτητα ενώ πλησίαζε την φάλαγγα τους, στην περιοχή της Γκουζάρα στην επαρχία Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν. Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ μετέβαιναν στο Χεράτ από την επαρχία Φάραχ για να παρευρεθούν σε γάμο.

«Οι ξένοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ΙΧ και σκότωσαν ένα 12χρονο κορίτσι και τραυμάτισαν δύο άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα», ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Έβρεχε και υπήρχε κακή ορατότητα. Έξαφνα είδα φώτα μπροστά μας και μία φάλαγγα αυτοκινήτων με ξένους στρατιώτες . Το επόμενο που είδα ήταν να εξαφανίζεται το μισό κεφάλι της ανιψιάς μου, τη μητέρα της να τραυματίζεται κατάστηθα και το πρόσωπό μου ματωμένο από τα θραύσματα του παρμπρίζ που εξερράγη», τόνισε ο 32χρονος Άχμαντ Ουάλι, οδηγός του ΙΧ.

Εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης ISAF του ΝΑΤΟ δήλωσε πως το αυτοκίνητο δεν υπάκουσε στις επαναλαμβανόμενες εντολές των Ιταλών στρατιωτών με τα φώτα πορείας τους και τα μεγάφωνα και μοιραία αντέδρασαν με ριπές εναντίον του.

Παράλληλα, τέσσερις άμαχοι, μεταξύ τους και δύο παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας μπροστά από αστυνομικό τμήμα της περιοχής Γκερέσκ στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ τους και τέσσερις αστυνομικοί.

Χθές Σάββατο σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες του «ανθρωπιστικού Νατο» της ηρωίνης ,συμπεριλαμβανομένων τριών Αμερικανών μετά από επίθεση ανταρτών σε φυλάκιο της Νατοικής δύναμης, στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Σε διάφορες συγκρούσεις το ΝΑΤΟ σκότωσε16 αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου