Μαΐου 04, 2009

Ανησυχία ΗΠΑ για το οπλοστάσιο του Πακιστάν


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, θα υποδεχθεί στον λευκό Οίκο την Τετάρτη τους προέδρους του Πακιστάν Ασίφ Άλι Ζαρντάρι και του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι σε μία μίνι - σύνοδο, ενώ θα έχει και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους δύο τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ρόμπερτ Γκιμπς,καθως η αμερικανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη μετά την προέλαση των Ταλιμπάν 100 χλμ από το Ισλαμαμπάντ και την ευάλωτη κατάσταση του πυρηνικού οπλοστασίου του Πακιστάν.
Η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη, στελέχη της κυβέρνησης που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τονίζει πως η κυβέρνηση Ομπάμα ανησυχεί για την ικανότητα των ισλαμιστών να καταλάβουν κάποιο πυρηνικό όπλο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, ή να διεισδύσουν με οπαδούς τους στα εργαστήρια, ή τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού των πυρηνικών καυσίμων.

Οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται όλες οι πακιστανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και η ανησυχία τους έχει γιγαντωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έπειτα από την προέλαση των Ταλιμπάν στο Μπουνέρ, περιοχή που απέχει μόλις 100 χλμ. από το Ισλαμαμπάντ, τονίζει η εφημερίδα.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου