Μαΐου 28, 2009

Ελληνική πρωτιά στην αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικού δανείου

Την πρωτιά στην αδυναμία αποπληρωμής δανείου ή πληρωμής ενοικίου καταλαμβάνουν οι Έλληνες ανάμεσα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat Επίσης, ένας στους τρεις Έλληνες δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος μιας αναπάντεχης δαπάνης.

Σύμφωνα, τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας το 34% των Ευρωπαίων και το 30% των Ελλήνων το 2007 δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν ένα έκτακτο έξοδο.

Πρωταθλητές της φτώχειας ήταν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λετονίας και της Ουγγαρίας (63%), και της Πολωνίας (54%).

Σύμφωνα με την Eurostat, το 7% των Ευρωπαίων, και το 16% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους σπιτιού τους.
Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην τρίτη θέση, μετά τους Ούγγρους να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση (18%) και τους Πολωνούς τη δεύτερη (17%).

Επιπλέον, το 3% των ευρωπαίων, και το 7% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι Γάλλοι και οι Κύπριοι (6%), οι Φιλανδοί, οι Ιταλοί και οι Τσέχοι (4%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου