Μαΐου 03, 2009

Προβάδισμα 3,1% του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Δύο νέες δημοσκοπήσεις, της MRB και της RASS, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ ο κ. Καραμανλής θεωρείται ( ακόμα) καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της MRB για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 3,1% και λαμβάνει 32,2%. Ακολουθούν ΝΔ με 29,1%, ΚΚΕ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 6,7%, ΛΑΟΣ 5,2% και Οικολόγοι Πράσινοι 4%. Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 41%.

Ο Κώστας Καραμανλής με 39,8% θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος συγκεντρώνει 33,6%.
Σε δημοσκόπηση της RASS για το "Παρόν της Κυριακής", η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι στο 3%.
Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,2% και ακολουθούν ΝΔ 30,2%, ΣΥΡΙΖΑ 7,7%, ΚΚΕ 7,6%, ΛΑΟΣ 5% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%.
Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι 30,5%.Στο ερωτημα ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 45,5% έναντι 33,4% του Γιώργου Παπανδρέου.
Τέλος, επτά στους 10 πολίτες συμφωνούν με την παραπομπή Παυλίδη σε Ειδικό Δικαστήριο, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB. Επίσης, το 82% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραίτηση του κ. Παυλίδη αν παραπεμφθεί. Κατά της σκανδαλολογίας τάσσονται οι πολίτες σύμφωνα με την δημοσκόπηση της "RASS".
Στο ερώτημα αν συμφωνείτε που η σκανδαλολογία κυριαρχεί στην επικαιρότητα το 63,7 % απαντά ότι θα ήθελε στην επικαιρότητα να κυριαρχούν θέματα οικονομικά και το 33,3% θεωρεί ότι καλώς κυριαρχούν τέτοια θέματα.
"Μόλις το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείξει ότι η κυβέρνηση άντεξε την πίεση, τότε θα λυθούν τα χέρια της και θα υπάρξει ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις. Θα ενισχυθεί από τη διεθνή οικονομική ανάκαμψη που αναμένεται στους επόμενους 6 με 9 μήνες" ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς στην "Real news".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές δημοσκοπήσεις για τις εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η ΝΔ για να διασωθεί χρειάζεται μειωμένη συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές και χαμηλά ποσοστά των κομμάτων. Γι' αυτό όσοι την υποστηρίζουν επιχειρούν την αποσιώπηση του πολιτικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, την ισοπέδωση και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, στις 7 Ιουνίου η προοπτική της χωράς θα είναι στα χέρια όλων μας.
O Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η MRB για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου στον Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, δήλωσε: "Το εβδομαδιαίο δελτίο δημοσκοπήσεων θυμίζει το γνωστό και επαναλαμβανόμενο "δελτίο θυέλλης" των προηγουμένων. Ποσοστά αθροιστικά των δύο κομμάτων στην κατιούσα πορεία, όσο η αντιπαράθεση με αιχμή τη σκανδαλολογία και όχι τις προτάσεις είναι σε ανιούσα κατεύθυνση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου