Μαΐου 19, 2009

Σκάνδαλο στην ΕΤ3, με τις δημοσκοπήσεις;

http://taxalia.blogspot.com

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε σήμερα στην ΕΡΤ-3. Ο αποτυχών πολιτευτής Τάσος Σπηλιώπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα συνεργαστεί για δημοσκοπήσεις και exit poll με την εταιρία Kapa Research, έναντι ενός αξιοσέβαστου ποσού. Πού είναι το σκάνδαλο θα πει κανείς...
Το σκάνδαλο είναι ότι εδώ και τρία χρόνια η ΕΡΤ-3 κάνει δημοσκοπήσεις και exit poll σε συνεργασία με μία εταιρία της Θεσσαλονίκης, την Interview, του Δημήτρη Βασιλειάδη, αλλά εντελώς δωρεάν!!! Και ή δουλειά αυτή ποτέ δεν διαψεύστηκε, αντίθετα σημείωσε τεράστια επιτυχία.
To exit poll του 2007 της Interview ήταν από αυτά που έπιασαν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, σε αντίθεση με τα όσα είδαμε και όλοι θυμόμαστε με τις επώνυμες εταιρίες των Αθηνών.
Άρα το ερώτημα έρχεται αβίαστα: Πώς είναι δυνατόν να... πληρώνεις αδρά μία αθηναϊκή εταιρία, όταν μπορείς το ίδιο προϊόν να το έχεις εντελώς δωρεάν από μία ντόπια αξιόπιστη εταιρία???
Τρία είναι τα σενάρια για να απαντήσει κανείς:
1. Η Interview από τη στιγμή που είναι εντελώς δωρεάν, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διαμεσολαβητικές απόπειρες, όπως ενδεχομένως κάποιοι άλλοι.
2. Η κυβέρνηση βρήκε έμμεσους τρόπους να επηρεάσει τις μεγάλες εταιρίες δημοσκοπήσεων προκειμένου ενδεχομένως να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης μέχρι τις εκλογές. Από τη μία η "μαμά" ΕΡΤ δίνει τη δουλειά σε ΡΑΣΣ και MRB, από την άλλη η "Καπα" θα πληρωθεί από την ΕΡΤ-3, το ποσοστό επηρεασμού είναι σημαντικό, 50-50... "Μέτρον Ανάλυσις", "GPO" και "Άλκο" από τη μία πλευρά θα λένε άσπρο, οι κρατικοδίαιτες άλλες τρεις μαύρο. Ποιον θα πιστέψει ο κόσμος??
3. Πάντα, όταν έχουμε να κάνουμε με τον Τάσο Σπηλιώπουλο, αφήνουμε ένα περιθώριο στην αφέλεια, στην τυχάρπαστη ...λανθασμένη κίνηση χωρίς συγκεκριμένο κίνητρο, καθώς ο συγκεκριμένος μας έχει συνηθίσει σε... άστοχες ενέργεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου