Απριλίου 15, 2009

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Ταλάτ και τον Αττίλα.Ο Καραμανλής στην Κύπρο.

Η υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα δεχθει σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Ταλάτ, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με την Χίλαρι Κλίντον, είπε ότι «πρόκειται για σημαντικό βήμα στις διεθνείς σχέσεις» και ότι η επίσκεψη αποδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε ερώτηση εάν η συνάντηση συνιστά αναβάθμιση, απάντησε ότι έχει σημασία η ιδιότητα με την οποία γίνεται δεκτός ο κ. Ταλάτ, αφού η μοναδική -όπως είπε- ιδιότητα που έχει είναι αυτή του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

«Δυστυχώς, στο παρελθόν κάποιοι υποδέχθηκαν τον κ. Ταλάτ δίνοντάς του άλλη ιδιότητα, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούν κάποιοι τον κ. Ταλάτ» πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συνάντηση του πρώην Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Κόλιν Πάουελ με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όταν ήταν «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος.


Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 22 και 23 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνοδευμένος από τη συζύγου του Νατάσα Καραμανλή. Στις 23 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου για το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τη διεθνή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου