Μαρτίου 31, 2009

Γκ. Μπράουν: Ζωτικής σημασίας η «Ενότητα».


«Το σημαντικότερο είναι να δράσουμε όλοι μαζί, διότι εάν ενεργήσουμε μαζί με άλλες χώρες, θα έχει τη διπλάσια αποτελεσματικότητα από ό,τι εάν το κάνουμε μεμονωμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η σύνοδος των χωρών του G20 θα επιτύχει να αντιμετωπίσει την παγκόσμια οικονομική κρίση, μόνο εάν όλες οι χώρες δεσμευθούν να δράσουν ενωμένες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

«Το σημαντικότερο είναι να δράσουμε όλοι μαζί, διότι εάν ενεργήσουμε μαζί με άλλες χώρες, θα έχει τη διπλάσια αποτελεσματικότητα από ό,τι εάν το κάνουμε μεμονωμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γκόρντον Μπράουν επανέλαβε ότι ελπίζει πως η Ομάδα των 20 θα συμφωνήσει σε μέτρα για την εκκαθάριση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, για τη διοχέτευση χρήματος στις οικονομίες των χωρών, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την επανεκκίνηση του διεθνούς εμπορίου.

«Πρέπει να αναλάβουμε παγκόσμια δράση για να εγγυηθούμε ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ασφαλείς και για πρώτη φορά το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι κατανοεί τη λαϊκή οργή για την παγκόσμια ύφεση, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί να ξεχειλίσει αυτή, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο.

Το γεγονός ότι η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται στο Λονδίνο αποτελεί «αναγνώριση της σημασίας της οικονομίας μας στο μέλλον» είπε ο Γκόρντον Μπράουν, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές να μην προσπαθήσουν να διαταράξουν με βίαια επεισόδια το γεγονός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου