Μαρτίου 01, 2009

Καραμανλής:«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της».

Η Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική κρίση. Απέρριψε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, «δεν είναι πρόθεσή μας η επιβολή νέων φόρων».
Στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αγνοούν τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης. Ζήτησε αποφυγή του προστατευτισμού και την προώθηση και την αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς.
Παράλληλα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, πρέπει να ενισχυθούν εδικοί τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αυτοκινητοβιομηχανία με τρόπο ώστε να μην πληγεί μακροπρόθεσμα η ανταγωνιστικότητα.
Το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, συνέχισε ο κ.Καραμανλής, κινείται σε τρεις άξονες: την ανάπτυξη, την δημοσιονομική εξυγίανση και την προστασία των ασθενέστερων τάξεων.

«Εσφαλμένο να λέμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο», δήλωσε.
«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας ότι παρά ταύτα η Ελλάδα θα συνεχίσει στην πολιτική της.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η πολιτική μας δεν είναι να βάλουμε νέους φόρους».
Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, με τους αρχηγούς των κομμάτων θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα, ο κ.Καραμανλής ζήτησε συναίνεση για τους χειρισμούς και συνεννόηση «στα βασικά, στα αυτονόητα».
Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή «σε ρεαλιστικές προτάσεις», υπογράμμισε. «Ζούμε σε έκτακτες συνθήκες και έχει σημασία να δείξουμε αίσθημα ευθύνης», ειπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου