Μαρτίου 23, 2009

ΗΠΑ:Πρός την έξοδο από το «τέλμα» των τοξικών περιουσιακών στοιχείων.

Τη γενναιόδωρη προσφορά τους στους ιδιώτες επενδυτές εξήγγειλαν οι ΗΠΑ για να συμβάλλουν στην εξυγίανση των τραπεζών από τοξικά περιουσιακά στοιχεία ,αξίας ενός τρισ. δολαρίων, τα οποία παρεμποδίζουν την πιστωτική αγορά και βυθίζουν την οικονομία της χώρας στην ύφεση.

Στέλεχος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πως το δημόσιο θα διαθέσει 75 έως 100 δισ. δολάρια από το πακέτο αρωγής για να χρηματοδοτήσει τη σύμπραξη με τους ιδιώτες επενδυτές και ν’ αποκτήσει αμφίβολες μετοχές από τις τράπεζες, μία πολυαναμενόμενη κίνηση εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Απομένει να διαπιστωθεί εάν οι επενδυτές κι ο ιδιωτικός τομέας θα ανταποκριθεί και θα συμπράξει στο σχέδιο. Πολλοί εξ αυτών είναι θορυβημένοι από τη στάση του Κογκρέσου, το οποίο φιλοδοξεί να περικόψει τα επιδόματα απόδοσης σε στελέχη επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνδυάσει τα κυβερνητικά κεφάλαια μαζύ με αυτά που θα διαθέσει ο ιδιωτικός τομέας και να τα αυξήσει στα 500 δισ. δολάρια, ή ακόμη και να τα διπλασιάσει, με τη βοήθεια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) και του Ομοσπονδιακού Σώματος Ασφάλειας Καταθέσεων(Federal Deposit Insurance Corp) ρυθμιστικού οργάνου των τραπεζών.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/23/1644374.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου