Μαρτίου 10, 2009

Επτά μαχαιριές για ένα κινητό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης

Για μια σχολική τσάντα και ένα κινητό, τσαντάκηδες μαχαίρωσαν 7 φορές, μέρα μεσημέρι, 15χρονη μαθήτρια. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες στις 14.25, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές της Δάφνης και ενώ η νεαρή κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο.

Η Ευαγγελία, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, περπατούσε με μια συμμαθήτριά της στην οδό Ειρήνης, τρία μόλις τετράγωνα από το σχολείο της. Τα δύο κορίτσια, όπως λένε οι συγγενείς της 15χρονης που νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου στο Ασκληπιείο Βούλας, μόλις είχαν περάσει μια πλατεία και βρίσκονταν μερικά μέτρα μακριά από τα σπίτια τους. Ξαφνικά δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού κινήθηκαν προς το μέρος τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο δράστες πλεύρισαν τα κορίτσια, τους έκλεισαν τον δρόμο και τους ζήτησαν λεφτά και τα κινητά τους. Μόλις οι κοπέλες αρνήθηκαν, ο ένας δράστης προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα από τη συμμαθήτρια της Ευαγγελίας. Η κοπέλα αντιστάθηκε και η Ευαγγελία προσπάθησε να τη βοηθήσει. Τότε ο δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι και κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στη 15χρονη η οποία έπεσε στον δρόμο αιμόφυρτη. Οι τσαντάκηδες άρπαξαν την τσάντα της άλλης μαθήτριας και εξαφανίστηκαν. Άλλοι μαθητές που βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο πέρα πάγωσαν με το θέαμα καθώς αρχικά θεώρησαν πως οι δράστες είχαν φιλικές σχέσεις με τις κοπέλες, ενώ όπως λένε «τα πάντα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά».
«Όλα έγιναν σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το σχολείο. Οι δράστες κάθονταν σε ένα παγκάκι και μόλις είδαν τα κορίτσια να περνούν από μπροστά τους, τα ακολούθησαν και τους επιτέθηκαν», λέει στα «ΝΕΑ» ο αδελφός της Ευαγγελίας, Γιάννης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντίκρυσε την αδελφή του μέσα στα αίματα. «Η συμμαθήτριά της σοκαρισμένη ήρθε στο σπίτι μας και μας εξήγησε το τι έγινε. Το θέαμα με την αδελφή μου ξαπλωμένη στον δρόμο μέσα στα αίματα ήταν σοκαριστικό», λέει ο Γιάννης.

Με περιπολικό στο νοσοκομείο
Η επόμενη μεγάλη δυσκολία ήταν να βρεθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταφέρει την κοπέλα στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε να επιστρατευτεί περιπολικό στο οποίο επέβαινε ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Δημητρίου. Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της, αλλά ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.
Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές της, που πήγαν χθες το απόγευμα να επισκεφθούν τη φίλη τους στο νοσοκομείο, λένε στα «ΝΕΑ» πως τέτοιο βίαιο περιστατικό δεν είχε ξανασυμβεί στη γειτονιά τους. Τον προβληματισμό τους για το πρωτοφανές περιστατικό διατυπώνουν γονείς των μαθητών και κάτοικοι της περιοχής, που δηλώνουν ότι ακόμη και σε ένα πολυσύχναστο σημείο και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας κακοποιοί που δεν έχουν σε τίποτα να χτυπήσουν ακόμη και με μαχαίρι ανήλικες κοπέλες, δρουν ανεξέλεγκτοι.

http://digital.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου