Φεβρουαρίου 07, 2009

HΠΑ: Συμβιβαστικό σχέδιο 780 δισ. δολ. προς έγκριση από τη Γερουσία.

Οι αμερικανοί γερουσιαστές έφθασαν συμφώνησαν επί του σχεδίου ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Νεμπράσκα ,Μπεν Νέλσον ενώπιον της Γερουσίας.
"Καταλήξαμε σε συμφωνία ανάμεσα σε δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους επί ενός σχεδίου, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη. Συνολικά το σχέδιο είναι ύψους 780 δισεκατομμυρίων δολαρίων", δήλωσε ο γερουσιαστής και ένας από τους κύριους διαπραγματευτές του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο γερουσιαστής της Νεμπράσκα είπε ότι εργάσθηκε με την ρεπουμπλικανή συνάδελφό του Σούζαν Κόλινς, γερουσιαστή του Μέιν, για να φθάσουν σε συμβιβαστική λύση που να είναι αποδεκτή από τους μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνους.
Πριν από τον συμβιβασμό και τις περικοπές που αυτός περιλαμβάνει, το σχέδιο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας που είχε προταθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ανερχόταν στα 920 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αντιμέτωπος με τη βραδύτητα των διαβουλεύσεων, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ειχε δηλώσει χθές: "Είναι ασυγχώρητο και ανεύθυνο να βρισκόμαστε σε τέτοιο αδιέξοδο και να καθυστερούμε, την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανών απολύονται".
Χθες το απόγευμα ο Ομπάμα,αύξησε την πίεση, στέλνοντας στο Καπιτώλιο τον προσωπάρχη του
Λευκού Οίκου Ραμ Εμάνιουελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου