Φεβρουαρίου 28, 2009

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ- ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται με δραματικούς ρυθμούς.
Ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, καθημερινά, με γεωμετρική πρόοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ:
Από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουν γίνει 12.000 απολύσεις, που αποδίδονται στην οικονομική κρίση.Αυτός δεν ειναι ο συνολικός αριθμός των απολυμένων. Ειναι οι απολύσεις που αποδίδονται στην οικονομική κρίση.
Μόνο τον Φεβρουάριο, ανακοινώθηκαν 4.136 απολύσεις, 180 διαθεσιμότητες (ο εργαζόμενος παίρνει το μισό μισθό) και 774 υποχρεωτικές άδειες.

Έχουμε να κάνουμε με έκρηξη των απολύσεων, καθώς τον Ιανουάριο οι απολύσεις ήταν 1528 και οι διαθεσιμότητες 140.

Το ζήτημα είναι ότι δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση. Δεν έχει πολιτική για την απασχόληση, δεν έχει πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Κάτι που παραδέχονται ακόμη και υπουργοί της.

Το μόνο που "κατάφερε", ήταν η ανακοίνωση πρόσληψης 60.000 ατόμων στο δημόσιο, φυσικά με αδιαφανείς διαδικασίες. Μικροκομματική σπέκουλα ακόμη και με την αγωνία των ανθρώπων που ψάχνουν για δουλειά. Έκτοτε, ουδέν νεώτερο.

Το μόνο στο οποίο επιδίδεται , μετερχόμενη κάθε είδους αλχημεία, ειναι να μειώνει τον αριθμό των ανέργων.

Οι κερδοσκόποι παράλληλα γιορτάζουν την επέτειο της ανακοίνωσης των 41 μέτρων της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Η προκλητική κερδοσκοπία στην αγορά συνεχίζεται.
Η κυβέρνηση Καραμανλή, στον γνώριμο ρόλο του θεατή-τηλεσχολιαστή, επιχειρεί με διαπιστώσεις και επικοινωνιακές επιθέσεις, να αντιμετωπίσει το τέρας της ακρίβειας, που η ίδια εξέθρεψε όλα αυτά τα χρόνια. Στις τιμές της αμόλυβδης, εδώ και ένα χρόνο έχουν βάλει καπέλο τουλάχιστον 0,10 ευρώ. Η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω την αύξηση του 7,5% στα τιμολόγια (Ιούλιος 2008) που επιβλήθηκε με πρόσχημα ,τις τότε υψηλές τιμές των καυσίμων. Τώρα που οι τιμές έπεσαν γιατί η αύξηση παραμένει ;
Η κερδοσκοπία των επιτήδειων γίνεται ακόμα και στις μειώσεις τιμών, όπως μαρτυρά η πρόσφατη μείωση της τιμής του λαδιού κατά 3,5% τη στιγμή που η τιμή μειώθηκε στον παραγωγό περίπου κατά 25%…
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού στην Ελλάδα να κινείται γύρω στο 3%, τη στιγμή που ο μέσος πληθωρισμός κινείται γύρω στο 1,8%. Απαιτείται ταχεία και αποφασιστική δράση. Μείωση των τιμών εδώ και τώρα, ξεκινώντας από τα τιμολόγια των δημοσίων επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ.

Απαιτούνται πια σοβαρές αποφάσεις και δράσεις στην αγορά , όχι άλλα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου