Μαΐου 12, 2021

Βουλγαρία:Υπηρεσιακή κυβέρνηση .Προσδοκίες και διαθέσεις

div class

 

Με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Στέφαν Γιανέφ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας ορκίστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ χαιρέτησε τους νέους υπουργούς για το θάρρος τους να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης του κράτους στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση. Ο Πρόεδρος προειδοποίησε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το περιμένουν δύσκολοι μήνες και η κληρονομιά της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ. «Δεν δίνω κενές υποσχέσεις, αλλά θα κάνω πάν το δυνατόν για να εργαστώ τίμια και προς το συμφέρον της κοινωνίας», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεφ. 
 Ως κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ο Στέφαν Γιάνεφ ανέφερε τη διοργάνωση ελεύθερων και τίμιων εκλογών και την αρχή της επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων της Βουλγαρίας. «Αν και υπηρεσιακή, η κυβέρνηση έχει τη φιλοδοξία να είναι κυβέρνηση της δημοκρατικής ενότητας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ . 
«Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου προέρχονται από την αριστερά, το κέντρο και τη δεξιά, υπάρχουν πολιτικά ουδέτερο ειδήμονες, επαγγελματίες, εμπειρογνώμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εκφραστές της κοινωνικής δυσφορίας, καθώς και προσωπικότητες από τους ακαδημαϊκούς κύκλους.
 Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει ότι, αν και δεν έγινε πράξη στην 45η Βουλή, οι δημοκράτες διαφόρων χρωμάτων μπορεί να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν γύρω από αρχή μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Βουλγαρίας». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η βραχύβια διάρκεια του τελευταίου βουλγαρικού κοινοβουλίου δεν ήταν μάταια. «Ακούστηκαν μακρόχρονα αποσιωπηθέντες απόψεις, το πνεύμα του κοινοβουλευτισμού και της ελευθερίας του λόγου αναζωογονήθηκε. 
Το 45ο κοινοβούλιο δεν εκπλήρωσε τις ελπίδες των πολιτών για μια νέα κυβέρνηση κι αυτό είναι ένα μάθημα για όλα τα κόμματα την παραμονή της νέας προεκλογικής εκστρατείας»,  είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου