Μαΐου 13, 2021

Βουλγαρία Η Νέα (προεδρική) κυβέρνηση που θα κυβερνήσει μεχρι να σχηματιστεί κοινοοβυλευτική πλειοψηφία

Με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Στέφαν Γιάνεφ, ορκίστηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ χαιρέτησε τους νέους υπουργούς για το θάρρος τους να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης του Κράτους στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση και προειδοποίησε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το περιμένουν «δύσκολες μέρες».
 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το βραχύβιο 45ο κοινοβούλιο, « δεν εκπλήρωσε τις ελπίδες των πολιτών για μια νέα κυβέρνηση κι αυτό είναι ένα μάθημα για όλα τα κόμματα την παραμονή της νέας προεκλογικής εκστρατείας». 
Ο Πρόεδρος Ράντεφ , είπε ότι η υπηρεσιακή, η κυβέρνηση έχει τη φιλοδοξία να είναι «κυβέρνηση της δημοκρατικής ενότητας». «Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει ότι, αν και δεν έγινε πράξη στην 45η Βουλή, οι δημοκράτες διαφόρων χρωμάτων μπορεί να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν γύρω από αρχή μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Βουλγαρίας», τόνισε ο Πρόεδρος.
 Οι υπουργοί προέρχονται από την αριστερά, το κέντρο και τη δεξιά, και υπάρχουν πολιτικά ουδέτερο ειδήμονες, επαγγελματίες, εμπειρογνώμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εκφραστές της κοινωνικής δυσφορίας, καθώς και προσωπικότητες από τους ακαδημαϊκούς κύκλους. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που αποτελείται από τους: 
 Στέφαν Γιάνεφ Πρωθυπουργός. Γκάλαμπ Ντόνεφ, αντιπρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής. Μέχρι τώρα, ήταν γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της Προεδρίας. Μπόικο Ράσκοφ . Αντιπρόεδρος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και υπουργός Εσωτερικών. Στην επαγγελματική του καριέρα διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.Ατανάς Πεκάνοφ .Αναπληρωτής πρωθυπουργός για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Είναι οικονομολόγος στο Αυστριακό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (WIFO) στη Βιέννη. Ασέν Βασίλεφ .Υπουργός Οικονομικών. Σπούδασε οικονομικά στο Χάρβαρντ και έκανε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και στη νομική στο Harvard Business School και στο Harvard Law School. Γκεόργκι Παναγιότοφ .Υπουργός Άμυνας. Είναι διπλωμάτης καριέρας. Δρ Στόιτσο Κατσάροφ - υπουργός Υγείας. Βιολέτα Κομίτοβα .Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων. Είναι λέκτορας στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών. Νικολάι Ντένκοφ .Υπουργός Παιδείας και Επιστημών. Είναι μέλος της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, με πτυχίο στη φυσική και την χημεία. Σβετλάν Στόεφ. Υπουργός Εξωτερικών. Είναι διπλωμάτης καριέρας και πρέσβης της Βουλγαρίας στη Δανία. Καθηγητής Γιανάκη Στοΐλοφ .Υπουργός Δικαιοσύνης. Επί μακρόν βουλευτής του BSP, Διδάσκει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας .Βεντσισλάφ Μινέκοφ. Υπουργός Πολιτισμού. Ο Μινέκοφ είναι καθηγητής στην Εθνική Ακαδημία Τεχνών. Ασέν Λίτσεφ .Υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων. Έχει μακρά υπηρεσία στο συγκεκριμένο υπουργείο.Χρίστο Μποζούκοφ . Υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών. Έχει μακρά επιστημονική καριέρα στην φυτοκαλλιέργεια. Γκεόργκι Τοντορόφ .Υπουργός Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ήταν νομικός Σύμβουλος στο ίδιο υπουργείο. Κίριλ Πετκόφ - υπουργός Οικονομίας. Είναι επιχειρηματίας και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Αντρέι Ζίφκοφ .Υπουργός Ενέργειας. Στέλλα Μπάλτοβα. Υπουργός Τουρισμού. Είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπλαγκόεβγκραντ. Αντρέι Κούζμανοφ .Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού. Είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου