Ιουλίου 06, 2020

Επί τροχάδην

ΣΚΟΠΙΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπησης της αμερικανικής «McLaughlin & Associates» , που ανακοινώθηκε χθες, αν οι εκλογές είχαν γίνει χθες το VMRO-DPMNE θα κέρδιζε σε 5 από τις 6 εκλογικές περιφέρειες. Στην 1η , το ΕΜΕΟ –ΔΚΜΕΕ έχει καθαρό προβάδισμα οκτώ μονάδων. Θα το υποστήριζε το 32% ενώ τους Σοσιαλδημοκράτες το 24%. Το 28% παραμένει αναποφάσιστο. Στην 2η εκλογική περιφέρεια, γίνεται μάχη . Το ΕΜΕΟ –ΔΚΜΕΕ έχει 26% και οι Σοσιαλδημοκράτες 24%. Μάχη και μεταξύ των Αλβανών. Ο Αντέμι του ΝΤΟΥΙ προηγείται του Γκάσι της Συμμαχίας κατά 2%. Εδώ το 30% παραμένει αναποφάσιστο. Στην 3η εκλογική περιφέρεια, επίσης η μάχη είναι αμφίρροπη. Το ΕΜΕΟ –ΔΚΜΕΕ έχει 33% και οι Σοσιαλδημοκράτες 31%. Εδώ το 35% παραμένει αναποφάσιστο. Στην 4η εκλογική περιφέρεια, όπου επικεφαλής του Ψηφοδελτίου των Σοσιαλδημοκρατών είναι ο Ζάεφ το ΕΜΕΟ –ΔΚΜΕΕ θα ψηφιζόταν από το 37% και ο Ζάεφ από το 33%. Στην 4η περιφέρεια το 28 % παραμένει αναποφάσιστο. Στην 5η εκλογική περιφέρεια, το ΕΜΕΟ –ΔΚΜΕΕ στου οποίου τη λίστα επικεφαλής είναι ο Ιγκόρ Ντουρλόβσκι, προηγείται του ψηφοδελτίου των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής την Ραντμίλα Σεκερίνσκα με 7 μονάδες. (32% -25%). Το ΝΤΟΥΙ που κατεβάζει στη 5η τον Πρόεδρο της τέως Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι ακλουθεί με 7%. Το 31% παραμένουν αναποφάσιστοι. Στην 6η εκλογική περιφέρεια, την Αλβανική, όπου επικεφαλής του Ψηφοδελτίου του ΝΤΟΥΙ είναι ο Αλή Αχμέτι , το ΝΤΟΥΙ προηγείται με 26% και ακολουθεί με 18% η «Συμμαχία για τους Αλβανούς». Οι Σοσιαλδημοκράτες μαζί με την «Μπέσα» έχουν 15% , το ΕΜΕΟ –ΔΚΜΕΕ 12 % και ο Μεντουχ Θάτσι 4% . Εδώ το 26 % παραμένει αναποφάσιστο. Ο Μίτσκοσκι από το Κρούσεβο χθες το βράδυ είπε ότι «ο Ζάεφ και η SDSM εχουν διδακτορικό για το έγκλημα και τη διαφθορά» και τόνισε ότι «στις 15 Ιουλίου ο λαός θα στείλει αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες από τη SDSM στη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας». Ο Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Νικολόσκι από την Πρίλαπο ζήτησε τον Ζάεφ να απαντήσει, «εάν η οικογένειά του εμφανίζεται ως ξένος επενδυτής σε τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές χώρες». Ο Νικολόσκι είπε στους ακροατές του ότι στην Πρίλαπο θα υπάρξει νίκη του VMRO-DPMNE με διαφορά τουλάχιστον επτά χιλιάδων ψήφων. Ο Γερμανός Υπουργός για την Ευρώπη, Μίκαελ Ροθ έκανε δήλωση υποστήριξης του Συνασπισμού «Μπορούμε» υπό τον Ζάεφ και προσωπικά για τον Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ο Ζάεφ από τη Στρούμιτσα είπε: «Δώσαμε χρηματα στους πολίτες, και τωρα επενδύουμε στις υποδομές για μια καλύτερη ζωή στις αγροτικές περιοχές». Οι Σοσιαλδημοκράτες «ξαναυπος΄χεθηκαν) ότι θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό σε 20.000 ντέναρ. 

 ΣΚΟΠΙΑ. Ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο γιατρού στην Σεβερνομακεντόνιγια. Τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν 1.032 τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 115 νέα κρούσματα περιπτώσεις. Τα 53 από αυτά στα Σκόπια. Το ποσοστό των κρουσμάτων ως προς τον αριθμό των τεστ είναι 11,15%. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων που διαγνώστηκαν στη Σεβερνομακεντόνιγια από την αρχή της επιδημίας είναι 7.046. 3.027 έχουν αναρρώσει, 341 έχουν πεθάνει και επί του παρόντος ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 3.678. Χθες πέθαναν 7 ασθενείς. Πέντε από τα Σκόπια, ένας από το Τέτοβο και ένας από το Κρούσεβο. 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Ένωση των Οικογενειών των Απαχθέντων και Δολοφονηθέντων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι απάντησε στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα ότι οι Σέρβοι επιθυμούν συμφωνία με τους Αλβανούς, αλλά όχι με τους εγκληματίες πολέμου και τους τρομοκράτες του ΟΥΤΣΕΚΑ. 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βελιγράδι Άντονι Γκόντφρεϊ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα έχει σύντομα έναν συνομιλητή από την πλευρά της Πρίστινα στο διάλογο του Κοσσυφοπεδίου. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τις τελευταίες 24 ώρες, εξετάστηκαν, 5.030 άτομα, από τα οποία τα 302 βρέθηκαν θετικά. Ποσοστό 6%. 2.553 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία . 81 εξ αυτών βρίσκονται σε αναπνευστήρα. Από την έναρξη της επιδημίας στη Σερβία, στις 6 Μαρτίου, εντοπίστηκαν 16.131 κρούσματα. Χθες πέθαναν πέντε ασθενείς. Το σύνολο έφτασε στους 311. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι 1,93%. Το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε 325 νέα κρούστα και οκτώ θανάτους Ο «θρυλικός» Σέρβος παίκτης υδατοσφαίρισης και ο πιο επιτυχημένος προπονητής της Εθνικής υδατοσφαίρισης της Σερβίας Ντέγιαν Σάβιτς ανέρρωσε από τον κορωνοϊό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του «Ερυθρού Αστέρα» είναι υγιείς. Ο Ντούσαν Γιοβάντσιτς ήταν αρνητικός στο δεύτερο τεστ χθες. Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ ανακοίνωσε ότι δημιουργείται ένα προσωρινό νοσοκομείο με 500 κρεβάτια για ασθενείς που πάσχουν από τη λοίμωξη του Κορονοϊού στο Κλειστό Γήπεδο «Αρένα» που θα αρχίσει να λειτουργεί από σήμερα. Ο πνευμονολόγος Μπράνιμιρ Νέστορεοβιτς, δήλωσε ότι η Σερβία δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση τώρα, αλλά ότι θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί αυξήθηκαν ξαφνικά οι θάνατοι των ασθενών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. 21 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, ο Ιταλός δικηγόρος Αντζελο Φιόρε και ο Σέρβος δικηγόρος Σερτζαν Άλεκσιτς ανακοίνωσαν τις πρώτες μηνύσεις των θυμάτων των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ με απεμπλουτισμένο ουράνιο , ενώπιον ανώτερων δικαστηρίων στη Σερβία. 

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι από την εξέταση 450 δειγμάτων επιβεβαιώθηκαν 61 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον Κορωνοϊό. 28 κρούσματα βρέθηκαν στα σύνορα με το Κόσσοβο στη Ροζάι. 9 στο Μπιέλο Πόλιε. 7 στην Ποντγκόριτσα, από 3 στο Μπαρ την Τσετίνιε, και το Κότορ, 5 στην Μπούντβα, 2 στο Κλαπ και ένα στο Νίκσιτς. Από τις αρχές Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι 457, Πέντε ασθενείς πέθαναν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 452. Ένας 74χρονος ασθενής από το Ροζάι είναι το τελευταίο θύμα του Κορονοϊού στο Μαυροβούνιο. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου Μπόμπαν Μουγκόσα δήλωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό αυξάνεται συνεχώς, και κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν τις επαφές να παραμείνουν στο σπίτι, και να σέβονται τα προβλεπόμενα μέτρα και τις νομικές υποχρεώσεις. Το «Συντονιστικό» για τις Λοιμώδεις Νόσους κατηγόρησε το Δημοκρατικό Μέτωπο ότι έθεσε σε κίνδυνο τον αγώνα κατά του κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο. Το Δημοκρατικό Μέτωπο απάντησε ότι το «Συντονιστικό» συστάθηκε για την καταπολέμηση του Δημοκρατικού Μετώπου , και όχι του Κορωνοιού.

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Περισσότεροι από 120 επαγγελματίες στρατιωτικοί, και πολίτες που υπηρετούν στο Στρατό του Μαυροβουνίου, καθώς και περισσότεροι από 300 δικηγόροι, εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για τη διατήρηση της περιουσίας της και των ιστορικών δικαιωμάτων της στην επικράτεια του Μαυροβουνίου. Ο Πρόεδρος του συνδικάτου του Στρατού του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κασάλιτσα και η σύζυγός του δικηγόρος, Μακεντόνκα Κασάλιτσα , που συγκέντρωνα τις υπογραφές συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

 ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Τις πρώτες ώρες της Κυριακής στην Κλινική Λοιμωδών Νοσημάτων πέθαναν με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους πέντε ασθενείς. Στην Κλινική επενέβη η αστυνομία λόγω των αντιδράσεων των συγγενών Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων του Κορωνοϊού έχει φτάσει στα 75, (σε αντίθεση με τους 66, του Σαββάτου).Το Σάββατο στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι απεβίωσαν από τη λοίμωξη του Κορωνοϊού τρεις ασθενείς και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την έναρξη της επιδημίας. Επομένως την Κυριακή απεβίωσαν 9.
 Τα νέα κρούσματα ήταν 152 που επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο 324 δειγμάτων. Ποσοστό 43%. Τα κρούσματα του Σαββάτου ήταν 178. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στις πόλεις με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως η Πρίστινα, και η Πριζρένη, επιστρέφει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5:00. Ο Χότι ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η δυνατότητα επεξεργασίας των τεστ σε 500 την ημέρα και ότι θα αγοραστούν 100 χιλιάδες επιπλέον τεστ.

 ΣΟΦΙΑ. Συνελήφθησαν χθες από θεαματική αστυνομική επιχείρηση, οι είναι στενοί συνεργάτες του Βούλγαρου μεγιστάνα Βασίλ Μποζκόφ, Σλάβκο Μάρκοφ και Βέσελιν Μπάλτοφ, Το δικαστήριο μετά από μια μακρά ακρόαση πίσω από κλειστές πόρτες και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αποδέχτηκε το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας ότι οι δύο κατηγορούμενοι να παραμείνουν υπό κράτηση. Οι Μποζκόφ, και Μάρκοφ έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα του Βασίλ Μποζκόφ. Κατά τη διάρκεια των ερευνών , βρέθηκαν φωτογραφίες δικαστών, καθώς και πληροφορίες που συλλέχθηκαν σχετικά με αυτούς, διευθύνσεις των οικιών τους, και οι αριθμοί των τηλεφώνων τους. Εκτός από τους δικαστές, συλλέχθηκαν πληροφορίες για τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου