Ιουλίου 06, 2020

Επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε  ότι από τον έλεγχο  511 δειγμάτων επιβεβαιώθηκαν 60 νέα κρούσματα. Ποσοστό 11,75%  .Τα 37 από τα νέα κρούσματα βρέθηκαν στην Ποντγκόριτσα, πέντε στην Πετνίτσα, από τέσσερα στο Τίβατ και το Ουλσίνιε, τρία από το Ροζάιε, από δύο στο Μπιέλο Πογιέ, την Μπούντβα και τη Μπεράνε και ένα από την Τσετίνιε.
Από τα 60 νέα κρούσματα , τα 30 είναι επαφές  προηγουμένων κρουσμάτων ενώ για τα άλλα συνεχίζεται η ιχνηλατήσει . Από τις αρχές Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι  517. Ο  αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι  512 ενώ πέντε ασθενείς πέθαναν.
ΣΚΟΠΙΑ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοιού στην Σεβερνομακεντόνιγια από την έναρξη της επιδημίας είναι 7124, ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρωσει είναι 3199, ο αριθμός των θανάτων είναι 346, και σήμερα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 3579. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο αρχηγός του SDA Μπακίρ Ιζέμπεγκοβιτς ελπίζει ότι οι ποσοστώσεις για όλους τους διορισμούς θα συμφωνηθούν στη συνάντηση αύριο με τον πρόεδρο του SNSD Μίλοραντ Ντόντικ και τον πρόεδρο της HDZ Ντράγκαν Τσόβιτς, σημειώνοντας ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Εάν δεν ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός της Βοσνίας Ερζεγοβίνης αυτή την εβδομάδα, οι τοπικές εκλογές της 15ης Νοεμβρίου θα τεθούν υπό αμφισβήτηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ζέλικο Μπακάλαρ. 
 ΜΟΣΤΑΡ. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη Γιόχαν Σάτλερ δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της ΕΕ συμμετέχει στην προετοιμασία νέου νόμου ο οποίος ρυθμίζει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τους δικαστές και τους εισαγγελείς και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νόμος λύση αυτή θα υποβληθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο . 
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Συνταγματική και Νομική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέδωσε αρνητική γνώμη για προτεινόμενο νομοσχέδιο για την επιλογή των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , οι οποίοι επιλέγονται μέχρι στιγμής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Μέχρι σήμερα, 5.458 άτομα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη βρέθηκαν θετικά στον κορωναιό, εκ των οποίων 2.609 βρίσκονται Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, 2.814 στην Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και 34 στην Περιοχή του Μπρίτσκο. 
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι ο Σερβικός Στρατός έκανε ό,τι ήταν απολύτως απαραίτητο ώστε οι πολίτες στο Νόβι Παζάρ, τη Σιέρνιτσα, και το Τουτίν να αισθάνονται ασφαλείς και να εχουν την κατάλληλη προστασία της υγείας τους.
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σέρβοι τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν 700 γραμμάρια χρυσών κοσμημάτων αξίας περίπου 21.000 ευρώ στη συνοριακή διάβαση Γκράτινα με τη Βουλγαρία.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.  Η Σερβική Εφορευτική Επιτροπή δημοσίευσε τα τελικά αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών μετά τις επαναληπτικές ψηφοφορίες και την εκδίκαση των ενστάσεων. Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 48,93%.
Οι περισσότερες ψήφοι πήγαν στον συνδυασμό «Αλεξάνταρ Βούτσιτς για τα παιδιά μας»  που έλαβε 1.953.998 ψήφους, ή  το 60,65%  και εξέλεξε 188 βουλευτές.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο καθηγητής Συγκριτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πρίστινα Ντούσαν Τσέλιτς δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αντεκδικήσεων  εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο εάν επιβεβαιωθεί το κατηγορητήριο  εναντίον του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χάσιμ Τατσί, και του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Κάντρι Βέσελι.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Οι υποψήφιοι του Σερβικού Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Κόμματος (SDSS) Μίλοραντ Πούποβακ, Ντράγκανα Τζέκοφ και Μπόρις Μιλόσεβιτς κέρδισαν τις περισσότερες ψήφους της Σερβικής εθνικής μειονότητας στις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Κροατία. Ο Πρόεδρος του Σερβικού Ανεξάρτητου Δημοκρατικού Κόμματος Μίλοραντ Πούποβατς δήλωσε μετά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Κροατία ότι το Κροατικό Κοινοβούλιο θα είναι δύσκολο και ότι το SDSS δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει όρους στο HDZ, αλλά σκέφτεται αποκλειστικά τα εκλογικά αποτελέσματά του.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Την Κυριακή από τους 134 που εξετάστηκαν στη Ρεπούμπλικα Σερπσκα  οι 16  βρέθηκαν θετικοί στον κορωναιό. Δύο ασθενείς πέθαναν από τη λοίμωξη
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο πρόεδρος του SDS Μίρκο Σάροβιτς δήλωσε ότι το SDS πρότεινε τον Μιλισάβ Μαργιάνοβιτς ως κοινό υποψήφιο  δήμαρχο της Σρεμπρένιτσα, καθώς το κόμμα είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να εργαστεί προς το κοινό συμφέρον των λαών και να ηγηθεί της τοπικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου