Ιουνίου 17, 2019

ΝΤΑΤΣΙΤΣ: Οι Μουσουλμανοι πρέπει να αποδεχτούν ότι οι λαοί στη Βοσνία Ερζεγοβίνη έχουν ίσα δικαιώματα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι μια χώρα ισότιμων λαών. Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι ο Αλία Ιζετμπέγκοβιτς έγραψε στην ισλαμική Διακήρυξη του 1970 ότι «μια ισλαμική κοινωνία χωρίς ισλαμική εξουσία είναι ελλιπής και ανίσχυρη» και ότι «η Ισλαμική εξουσία μπορεί επιτευχθεί μόνο σε χώρες όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού». Τότε ο Ιζετμπέγονιτς έλεγε «ότι δεν υπάρχει ούτε ειρήνη ούτε συνύπαρξη της ισλαμικής πίστης και τους μη ισλαμικούς θεσμούς, και στο τέλος, το ισλαμικό κίνημα πρέπει να πάρει την εξουσία, να κατεδαφίσει τις μη ισλαμικές αρχές, και να δημιουργήσει την ισλαμική εξουσία», δήλωσε ο Ντάτσιτς, που υπενθύμισε ότι, με το Διάταγμα της 1ης Αυγούστου 1, 1992, ο Ιζετμπέκοβιτς κάλεσε Μουτζαχεντίν από όλο τον κόσμο για να τον ιερό πόλεμο, Τζιχάντ, στην Βοσνία Εζεγοβίνη.
 «Υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες, εκ των οποίων 1.200 παρέμειναν για να ζήσουν στη Β-Ε με την ιδιότητα του πολίτη. Ανάμεσά τους ήταν δύο συμμετέχοντες στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001 στη Νέα Υόρκη. Ο στόχος τους ήταν το Ισλαμικό Κράτος στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. 
Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας τόνισε ότι ι Ιζετμπέκοβιτς που ασχολούνταν με τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους από το Μαρόκο έως την Ινδονησία, και ότι σύμφωνα με την απογραφή του 1948, οι Σέρβοι ήταν 44,3% , οι μουσουλμάνοι 30,7% και οι Κροάτες 23,9% . 
Σύμφωνα με την αναξιόπιστη και πλαστή απογραφή του 2013, για τα οποία υπάρχουν τεράστιες αμφιβολίες οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 50,11% του πληθυσμού, οι Σέρβοι 30.78%, και Κροατών 15,43%. 
«Σύμφωνα με τους ισλαμιστές, και το SDA, προκειμένου να υλοποιηθεί το οραμα του Ιζετμπέκοβιτς χρειάζεται αλλαγή της Συμφωνίας του Ντέιτον και δημιουργία ενός ενιαίου κράτους με μουσουλμανική πλειοψηφία», δήλωσε ο Ντάτσιτς.
 Ο Ντάτσιτς είπε ότι μιλούσε γι 'αυτό στο Συνέδριο του SNSD στο Λάκτασι, αλλά ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός των μουσουλμάνων Ντένις Ζβιζντιτς την χαρακτήρισε ως «σοβινιστική-μιλιταριστική» και «κακόβουλο μήνυμα του μίσους», «Η δήλωσή μου δεν είναι σοβινιστική-μιλιταριστική, αλλά είναι σοβινιστική-στρατοκρατική η παν-ισλαμική πολιτική του Αλία Ιζετμπέγκοβιτς, καθώς και ο μαθητής του Ντένις Ζβίζντιτς και το SDA», είπε ο Ντάτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου