Φεβρουαρίου 15, 2019

Μίλο: Δεν παραιτούμαι ! Δεν παραιτούμαι!

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της «Τράπεζας Άτλας». 

Ο Τζουκάνοβιτς δήλωσε δεν είχε ποτυέ επιχειημτικές συναλλαγές με τον πρόεδρο της «Άτλας Μπανκ» Ντούσκο Κνέζεβιτς. «Δεν έχω την πρόθεση να παραιτηθώ, όχι επειδή αγαπώ την εξουσία, αλλά επειδή πιστεύω ότι αυτή είναι η συνέχιση του αγώνα για τις αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε τα τελευταία 20 χρόνια»,δήλωσε ο Τζουκάνοβιτς, που υποστήριξε ότι Ο Κνέζεβιτς που είναι ένοχος προσπαθεί να καλύψει τον εαυτό του εμπλέκοντας την πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου.

 Ο Κνέζεβιτε που βρίσκεται στο Λονδίνο βγάζει συνεχώς στοιχεία και απέδειξε με τα στοιχεια για τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες του Τζουκάνοβιτς ότι η Ατλας Μπανκ πλήρωνε τους λογαριασμούς από τις διακοπές του Μίλο. 
Η έρευνα για την «Άτλας Μπανκ» ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη από τον Κνέζεβιτς ενός βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας που τον έδειχνε να παραδίδει ένα φάκελο που περιείχε 97.500 ευρώ στον πρώην δήμαρχος της Ποντγκόριτσα Σλαβολιούμπ Στιέποβιτς πριν από τις εκλογές του 2016.

 Ο Κνέζεβιτς αποκάλυψε ότι έστειλε σε μετρητά 200.000 δολάρια για χρηματοδότηση της εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών, λαι ότι τα 97500 ευρώ ηατν για να μοιραστούν στους ακτιβιστές του κόμματος. Οι διαστες του Μίλο κατηγορούν τον Κνέζεβιτς οτι ήταν επικεφαλής εγκληματικής ομάδας και ότι καταχράστηκε τα χρήματα ανοίγοντας και κλείνοντας πολλές εικονικές εταιρείες το 2008-2017. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις αρχές του Μαυροβουνίου την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση καταγγελιών του ιδιοκτήτη της «Ατλας Γκρούπ» για τις «μαύρες» προεκλογικές παροχές προς το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου