Δεκεμβρίου 09, 2018

Χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων κατά του Ράμα

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε χιλιάδες φοιτητές να μαζευτούν χθες στο Υπουργείο Παιδείας στα Τίρανα. Εκτός από τα οκτώ αιτήματα που έχουν ανακοινώσει απαίτησαν χθες Πόθεν Εσχες της περιουσίας των καθηγητών, κρατώντας φωτογραφίες καθηγητών οι οποίοι, απαιτούν δωροδοκίες από τους φοιτητές για να τους περάσουν στις εξετάσεις. 
Οι φοιτητές ανακοίνωσαν οτι θα περιμένουν μέχρι την Τρίτη και αν η Υπουργός Λιντίτα Νικολάου και ο Έντι Ράμα δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα θα ξεκινήσουν απεργία πείνας. Οι φοιτητές δεν δέχονται διαπραγματεύσεις, αλλά μόνο μια άμεση λύση στα αιτήματά τους.
 Λίγο πιο πέρα το Δημοκρατικό Κόμμα γιόρτασε την 8η του Δεκέμβρη όπου ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια το φοιτητικό κίνημα που οδήγησε σε κατάρρευση της κομμουνιστικής δικτατορίας . 
Ο Λουλζίμ Μπάσα έκανε έκκληση να ενωθούν όλοι ενάντια στη δικτατορία του Ράμα. Ο Μπάσα έκανε έκκληση προς τους γονείς των μαθητών και των φοιτητών να μην μένουν σιωπηλοί και να μην φοβούνται, να ενωθούν μαζί τους κατά της «αδικίας, της λεηλασίας, και του το κακού».
 Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της απάτης με την εργολαβία του περιφερειακού των Τιράνων. «Αυτό το έργο είναι μια κλοπή. Το γνωρίζαμε εμείς, το φώναζαν οι κάτοικοι. 
Οι Δημοσιογράφοι το ήξεραν , και τώρα όλοι το ξέρουν όλοι. Αυτό είναι ένα έργο για την κλοπή των χρημάτων», είπε ο Μπάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου