Νοεμβρίου 17, 2018

Σκόπια: Ο Ζάεφ , αφού του το είπε ο Μπέιλι περιμένει ότι θα εκδοθεί ο Γκρουέφσκι

Ο Ζόραν Ζάεφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη έφερε το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας Ίβο Σανάντερ, που, μετά την καταδίκη του 2010 για διαφθορά, έφυγε από την Κροατία, αλλά ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη στην Αυστρία και εκδόθηκε στις κροατικές Αρχές. 

Ο Ζάεφ προέβλεψε ότι τελικά ο Νίκολα Γκρουέφσκι, θα εκδοθεί στη Ρεπούμπλικα της Βόρειας. Ο Ζάεφ μίλησε ακόμα για την «συμφιλίωση» και τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει αμνηστία μόνο για εκείνους που δεν συμμετείχαν στην βία, και εξήγησε ότι η μανηστία από τη Βουλή δεν αποτελεί παρέμβαση στο Κράτος Δικαίου. 

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι «οι άνθρωποι περιμένουν τη συμφιλίωση» και ότι «η Μακεδονία πρέπει να είναι μια φυσιολογική χώρα και να προχωρήσει προς τα εμπρός». 

Παράλληλα το Κόμμα χθες μοίραζε λεφτά. «Οι μισθοί θα αυξηθούν σε όλους τους τομείς». Στην εκπαίδευση, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, τους παιδικούς σταθμούς και τη δημόσια διοίκηση θα δοθούν αυξήσεις μισθών 5% , ενώ οι ειδικοί γιατροί θα λάβουν 10%. τοις εκατό. Για το 2019, η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αναμένεται να επιταχυνθεί στο 3,2%, λόγω της εγχώριας ζήτησης, των εξαγωγών και των επενδύσεων κεφαλαίου. Μέσω μιας δέσμης μέτρων ενεργού απασχόλησης με επιδότηση 1,1 δις Δηνάρια αναμένεται ότι το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί σε περίπου 20%. «Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία SDSM συνεχίζει να παρέχει περισσότερα χρήματα και μια καλύτερη ζωή στους πολίτες. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των μέτρων που παρέχουν υψηλότερους μισθούς, οικονομική ανάπτυξη, κίνητρα εργαζομένων, , νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας και ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο», ανέφερε το Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου