Οκτωβρίου 18, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι το Κόσσοβο είναι η πιο δύσκολη πρόκληση της ασφάλειας και ότι η Σερβία θα κάνει ό, τι μπορεί για να γίνει ισχυρότερη και να μπορέσουν οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να διατηρήσουν αυτό που είναι δικό τους. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί, απαιτώντας την απόσυρση της UNMIK από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, θέλετε να αφαιρέσουν κάθε έλεγχο του ΟΗΕ και να εδραιώσουν την ανεξαρτησία και τη Κυριαρχία της Πρίστινας .Είπε ακόμα ότι η πιθανή ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην Interpol θα οδηγήσει στην Πρίστινα στο να μην είναι πρόθυμη να μιλήσει με το Βελιγράδι για μια συμβιβαστική λύση. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για απόσυρση της UNMIK από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι είναι ένα χαστούκι στις ειρηνευτικές προσπάθειες, και επίσημα το Βελιγράδι δεν θα το δεχθεί, δήλωσε διευθυντής της Σερβικής Υπηρεσίας για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, Μάρκο Τζούριτς. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ προς το ψευδοκράτος του Κοσσυφοπέδιο και του Μετοχιού δεν είναι κάτι καινούργιο. 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.Ο Πρόεδρος της Αυστρίας Αλέξανδρος Βαν ντερ Μπέλλεν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο νεοεκλεγείς στην Προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ , δήλωσε ότι οι καταγγελίες της Συμμαχίας για τη Νίκη για εκλογική νοθεία είναι μέρος ενός σεναρίου που ειχε ετοιμαστεί πριν τις εκ΄λογές με τους ΄έξωθεν σπόνσορες της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι ο ΟΑΣΕ διαπίστωσε ότι οι εκλογές ήταν δίκαιες και «καθαρές».Ο αρχηγός του SDS Βούκοτα Γκοβενταρίτσα , δήλωσε ότι δεν υπέβαλε την παραίτηση του στο προεδρείο του κόμματός και ότι θα προσφέρει την παραίτησή του στο Συνέδριο του SDS, δηλαδή, στο σώμα που τον εξέλεξε. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (SDA) δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών πρέπει να επικυρωθούν και να σχηματιστεί κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για άσκοπες πολιτικές αντιπαραθέσεις. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι η πέμπτη η χώρα στην Ευρώπη, στην κατάταξη της φτώχειας. Ο ένας στους έξι πολίτες είναι φτωχός, και ζει με εισόδημα μικρότερο από 237 ΒΑΜτο μήνα, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπάνια Λούκα, Ντούσκο Βεΐνοβιτς. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το εφετείο επέβαλε ποινές περίπου οκτώ ετών σε τέσσερεις μουσουλμάνους για επίθεση σε πομπή Σέρβων πολιτών στο χωριό Κουκαβίτσα στις 27 Αυγούστου 1992, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21. Ο πρόεδρος της Ένωσης των Σέρβων από την τέως Γιουγκοσλαβία Μίοντραγκ Λίντα χαρακτήρισε ως επαίσχυντη και προσβλητική την απόφαση του Δικαστηρίου.

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ .Από την αρχή του χρόνου ως τις αρχές Οκτωβρίου , τα αεροδρόμια του Μαυροβουνίου, στην Ποντγκόριτσα και το Τίβατ εξυπηρέτησαν 2,19 εκατομμύρια επιβάτες , δηλαδή 250.000 περισσότερους σε σχέση με την ίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου