Οκτωβρίου 19, 2018

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Οι Κροάτες μποϋκοτάρουν το Συμβούλιο των Υπουργών

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών, αναβλήθηκε για «νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα». 
Οι υπουργοί των Κροατών δεν εμφανίστηκαν στην συνεδρίαση. Ο Ιβάν Βούκογια από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Πολιτικής έρευνας του Μόσταρ, δήλωσε ότι οτι Βόσνιοι έχουν εκλέξει τον Κροάτη εκπρόσωπο στην Προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, καθώς και τους Κροάτες και Σέρβους εκπροσώπους από την FBiH στο σπίτι των λαών. 

ΜΟΣΤΑΡ . Ο Ζέλικο Κόμσιτς δεν είναι ευπρόσδεκτος στα πέντε καντόνια στην Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, όπου οι Κροάτες είναι πλειοψηφία. Οι πρόεδροι των πέντε καντονιών , δυτικής Ερζεγοβίνης, Ποσαβίνας, Ερζεγοβίνης-Νερέτβα, Κεντρικής Βοσνίας και Λόβνο, το ανακοίνωσαν με ανοικτή επιστολή. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο ηγέτης του SNSD Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η δέσμευση του Κόμματος του στο συνασπισμό με το DNS είναι ειλικρινής και επιδιώκει τη συνεργασία. Ο ηγέτης της Λαϊκής Συμμαχίας, (DNS) Μάρκο Πάβιτς, επεσήμανε ότι το κόμμα έχει πετύχει το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και εχει κερδίσει 100.000 ψήφους και από 12 έως και 15 βουλευτές.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει την ένταξη σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, του Κοσσυφοπεδίου κσι έτσι δεν θα υποστηρίξει την πιθανή υποψηφιότητα για ένταξη στην Ιντερπόλ.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Οι Ενώσεις των εργαζομένων που εγκατέλειψαν την Κροατία και απέκτησαν την ιθαγένεια της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των εργαζομένων με ειδικές ανάγκες από την Κροατία κατέθεσαν 10 αγωγές εναντίον της Κροατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο διεκδικώντας την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και την καταβολή των συντάξεων τους από το 1990 αναδρομικά; Περίπου 50.000 Σέρβων από την Κροατία ζητούν περίπου ενα δισεκατομμύριο ευρώ από την Κροατία για απλήρωτες συντάξεις από τη δεκαετία του 1990. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το νέο στρατηγικό σχέδιο για μια Βοσνία-Ερζεγοβίνη χωρίς νάρκες έως το 2025 απαιτεί χρηματοδότηση με το ποσό των 336 εκατ, BAM, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Δράσης κατά των Ναρκών Σάσα Ομπράντοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου