Ιουνίου 07, 2017

Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι

ΚΟΣΟΒΟ ΠΟΛΙΕ: Η «Σερβική Λίστα» πραγματοποίησε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο Κόσοβο Πόλιε και το μήνυμα που πέρασε ήταν ότι με τη θέληση του σερβικού λαού και τη στήριξη των ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, θα εμποδίσει το σχηματισμό στρατού του Κοσσυφοπεδίου.
Το ξεχασμένο «κουιντέτο» αναστήθηκε για να υπερασπιστεί τον Εφιάλτη Γιαμπλάνοβιτς που τον κυνηγάνε οι Σέρβοι.
Οι πρεσβείες της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, με κοινό δελτίο τύπου ανέφεραν ότι «είναι εντελώς απαράδεκτο το φαινόμενο του εκφοβισμού που παρατηρείται στο βορρά», και ότι «όλοι οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να είναι σε θέση να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και χωρίς εκφοβισμό, και παρεμβάσεις»…
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχουμε λάβει μια σειρά από εκθέσεις σχετικά με τις προσπάθειες να επηρεαστούν με απειλές και εκφοβισμό τα αποτελέσματα των εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο. Συγκεκριμένα, φαίνεται να εξελίσσεται μια προσπάθεια για να εκφοβιστούν τα μέλη της σερβικής κοινότητας και να εξαναγκαστούν να ψηφίσουν με συγκεκριμένο τρόπο . Τέτοιες ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες. Καλούμε όλους όσους εμπλέκονται να σταματήσουν και παροτρύνουμε τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου και την αστυνομία να ερευνήσει πλήρως. Όλοι οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να είναι σε θέση να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους χωρίς εκφοβισμό, παρεμβολές, και φόβος. Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να επιλέξουν το δικό τους εκπρόσωπο. Μόνο οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου έχουν αυτή τη δύναμη και αυτή την ευθύνη. Ως μέλη της διεθνούς κοινότητας, θα συνεργαστούμε με όποιον επιλέξουν», ανέφερε η δήλωση του «κουιντέτου». Εν συνεχεία, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο στον σερβικό Δήμο του Λεπόσαβιτς εμφανίστηκαν στους δρόμους οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας τουΚοσσυφοπεδίου.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της αστυνομίας για τη Βόρεια Μιτροβίτσα, Μπεσίμ Χότι, δήλωσε ότι ελήφθη η απόφαση να αποσταλούν οι Ειδικές Δυνάμεις «μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, και τη φιλονικία που είχε ο πρώην υπουργός Αλεξάνταρ Γιαμπλάνοβιτς με κάποιους άλλους τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου