Απριλίου 04, 2017

Σερβία: Ο Βούτσιτς και πρόεδρος και πρωθυπουργός


Το διεθνιστικό  έμμισθο χαφιεδότσουρμο με  σφυρίχτρες και με τα συνθήματα "Δεν θέλουμε τον Βούτσιτς" και "Βούτσιτς κλέφτη», έκαναν χθες παρέλαση  στη σερβική πρωτεύουσα. Περίπου 800 άτομα. Πέταξαν και αυγά   στο Κοινοβούλιο της Σερβίας. Με αυτούς ασχολήθηκαν οι πράκτορες του Σόρος και του ΜΙ6 στο διαδίκτυο.

Η θητεία του σημερινού Προέδρου, Τόμισλαβ Νίκολιτς, λήγει στις 31 Μαΐου, και μέχρι τότε ο κ. Βούτσιτς θα παραμείνει πρωθυπουργός, και χθες μια ημέρα αφότου κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Σερβίας, επισκέφθηκε  το Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και είχε συνομιλίες με το μέλος της τρισυπόστατης  Προεδρίας της Β-Ε Ντράγκαν  Τσόβιτς για την κατάσταση στην περιοχή την οικονομική συνεργασία και την ένταξη στην ΕΕ.   Α

πό το Κόμμα των προοδευτικών ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει απόφαση σχετικά με το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας. Σύμφωνα με τα πολιτικά ρεπορτάζ ο υπουργός οικονομικών Ντούσαν Βούγιοβιτς έχει πάρει το χρίσμα από το ΔΝΤ.
Ο Βούτσιτς θα παραιτηθεί και από την ηγεσία του Κόμματος το οποίο θα πρέπει να το παραδώσει σε κάποιο «στενό» συνεργάτη του.  Ο ιδρυτής του Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς με δηλώσεις του στο ρωσικό Σπούτνικ είπε ότι δεν θα επιστρέψει  στην πολιτική πια», και ότι θα μιλήσει με τον Βούτσιτς και το μελλοντικό πρωθυπουργό για το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τη Σερβία με τις καλές του σχέσεις στη Διεθνή Σκηνή.   

Η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή, «РИK», ανακοίνωσε χθες, 24 ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης ότι ολοκλήρωσε την επεξεργασία  του 95.52% των εκλογικών τμημάτων,  (απομενουν 376 εκλογικά τμήματα), και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα  ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έλαβε  55.04% ή 1,924,908 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου