Απριλίου 04, 2017

Βουλγαρία: Οι Πατριώτες συμφωνήσαν ο Μπορίσοφ να είναι πρωθυπουργός

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων του κόμματος ΓΚΕΡΜΠ και του συνασπισμού «Ηνωμένοι Πατριώτες», - (NFSB, Ataka και VMRO» για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού. Στη συνάντηση που κράτησε μια ώρα συμμετείχαν ο αρχηγός του ΓΚΕΡΜΠ Μπόικο Μπορίσοφ και ο αντιπρόεδρος Τσβετάν Τσβετάνοφ, καθώς και οι ηγέτες του NFSB Βαλέρι Συμεώνοφ, του Ataka Βόλεν Σιντέροφ και του VMRO Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.
Ο Σιντεροφ είπε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και ότι σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων δεν γίνεται συζήτηση για τη διανομή των υπουργείων αλλά για το κυβερνητικό πρόγραμμα .
Όπως είπε, συμφωνήθηκε μια ομάδα εργασίας εκπροσώπων των κομμάτων θα επεξεργαστούν τα εκλογικά προγράμματα των δυο πλευρών και θα καταρτίσουν εντός των προσεχών ημερών το σχέδιο του κοινού κυβερνητικού προγράμματος . Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας.
Ο εκπρόσωπος της διαπραγματευτικής ομάδας του ΓΚΕΡΜΠ Κωνσταντίν Ντόμπρεφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ορίζοντα τεσσάρων ετών και ότι «δεν υπάρχει καμία διαφωνία ως προς το ποιος θα είναι πρωθυπουργός». Το ΓΚΕΡΜΠ και οι «Ηνωμένοι Πατριώτες», θα έχουν στην Βουλή 122 έδρες ενώ η δεδηλωμένη είναι 121.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου