Απριλίου 04, 2017

Οι Σερβόσνιοι τιμούν τους Ρώσους εθελοντές

Οι σερβοβόσνιοι βετεράνοι του πολέμου στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη έχουν στήσει έναν σταυρό ύψους 5,5 μέτρων στο λόφο «Γκραντ» στο που είναι αφιερωμένος στους Ρώσους εθελοντές που πολέμησαν στις τάξεις του Σερβοβόσνιακού Στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου 1992-95.
Η επίσημη τελετή για τα αποκαλυπτήρια είναι προγραμματισμένη για τις 12 Απριλίου που έχει ανακηρυχθεί ως « ημέρα των ρώσων παλαιμάχων» από τις αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας, λόγω του ότι στις 12 Απριλίου 1993, σε μάχες κοντά στο Βίσεγκραντ, σκοτώθηκαν τρεις Ρώσοι εθελοντές.
Φυσικά εμφανίστηκαν οι «κατ’ επάγγελμα διαμαρτυρόμενοι». Η (μουσουλμανική) ΜΚΟ Ένωση Γυναικών Θυμάτων «καταδίκασε την τοποθετηση του Σταυρού για τους Ρωσους εθελοντές ως «συνέχιση της επιθετικότητας και της γενοκτονίας» εναντίον Βοσνίων, και ζήτησαν «από τη διεθνή κοινότητα, να σταματήσει αυτή την ψυχολογική επίθεση εναντίον των θυμάτων που θυμίζει την πιο σκοτεινή περίοδο στη χώρα μας όταν ήμασταν εκτεθειμένοι στις χειρότερες μορφές κακοποίησης, βασανιστηρίων, διώξεων και δολοφονικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου