Απριλίου 04, 2017

Αλβανία: Έκκληση του Ιλίρ Μετα για διάλογο και πολιτική λύση

Ο αρχηγός του κεφάλι του «Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση», (SMI), Κ. Ιλίρ Μέτα, μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του Κόμματος , απηύθυνε έκκληση για διάλογο και εξεύρεση πολιτικής λύσης.
Ο κ. Μετα δήλωσε μετά τη Σύνοδο, ότι η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, «ανέλυσε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση» και εκτίμησε ότι , «η ατμόσφαιρα είναι υπερβολικά τεταμένη», ότι «η εκλογική μεταρρύθμιση και η αναμόρφωση της δικαιοσύνης έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο», και ότι «οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική και τους Θεσμούς».
Ο κ. Μετα είπε ότι, «κυριαρχεί η ρητορική υψηλών τόνων», και ότι η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί , «σε αχαρτογράφητα νερά με απρόβλεπτες επιπτώσεις», και τόνισε ότι, «με αυτές τις συνθήκες, είναι επιτακτική ανάγκη να καταλήξουμε σε πολιτική λύση κατά το δυνατόν σύντομα».
Ο κ. Μέτα, υιοθέτησε εν μέρει τα αιτήματα του Δημοκρατικού Κόμματος και είπε οτι η χώρα χρειάζεται «μια κυβέρνηση οικοδόμησης εμπιστοσύνης», που θα εγγυηθεί «την σκληρή και αδιάλλακτη καταστολή σχετικά με το φαινόμενο των ναρκωτικών», και που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν οι εκλογές με τα χρήματα των εγκληματικών οργανώσεων» και ότι, «ο κρατικός μηχανισμός και η κρατική αστυνομία δεν θα πάρουν μέρος στις εκλογές». Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο κ. Μετα στον κ. Ράμα έλεγε: «Αν η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποτύχει να δείξει μεγάλη δέσμευση και πολιτική βούληση για την εξασφάλιση ελεύθερων εκλογών και να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις στην αντιπολίτευση για να πάρει μέρος στις εκλογικές , το SMI δεν θα είναι μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν θα συμμετάσχει σε εκλογές φάρσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου