Απριλίου 05, 2017

Βουλγαρία: Ο Τουσκ είδε τον «Πτέραρχο»

Κατά τη συνάντηση στη Σόφια , του Πρόεδρου της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, συζητήθηκαν η κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, το μεταναστευτικό και τα συναφή με την έξοδο της Μ. Βρετανίας ζητήματα.
Μετά τις συνομιλίες ο «Πτέραρχος» είπε ότι ο Τούσκ τον εξημέρωσε για το κοινό επιχειρησιακό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Βουλγαρίας και τη συμπληρωματική χρηματοδότηση για τη φύλαξή τους.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η αύξηση της έντασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας δημιουργεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο κίνδυνο για τη Βουλγαρία και ότι η Τουρκία επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις κάθε χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας.
Ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Βουλγαρία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε ότι αφορά στην φύλαξη των συνόρων και αναφερόμενος στην Τουρκία επέμενε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις υποχρεώσεις της και περιμένει από την Τουρκία να κάνει το ίδιο ».
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβεβαίωσε ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες για όλους και για τους πολίτες της Βουλγαρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου