Απριλίου 05, 2017

Αλβανία: Η παρέμβαση του Ιλίρ Μέτα είχε αποτέλεσμα

Μετά την απόφαση του κόμματος του κ. Ιλίρ Μέτα να μην πάρει μέρος σε εκλογές φάρσα χωρίς το Δημοκρατικό Κόμμα ο μεν Εντυ Ράμα αναδιπλώθηκε και δέχτηκε να μιλήσει με τον Λουλζίμ Μπάσα ενώ ο Δημοκρατικό Κόμμα αποδέχτηκε να κάτσει στο τραπέζι.
Ο Έντι Ράμα από το Facebook, έγραψε ότι ήταν έτοιμος για τον διάλογο με το Δημοκρατικό Κόμμα ,και ότι ήταν πρόθυμος να συζητήσει για οτιδήποτε, οπουδήποτε».
Το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) κάλεσε τα κόμματα του συνασπισμού της αντιπολίτευσης σε νέα σύσκεψη για να επιβεβαιώσουν ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης με ευρεία πολιτική υποστήριξη που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρέτισε την απόφαση του Σοσιαλιστικού Κίνηματος για Ενσωμάτωση (SMI) , «να γίνει μέρος της λύσης της σοβαρής πολιτικής κρίσης».
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Πηγές των δυο πλευρών είπαν ότι ο κ. Μετα επέμεινε  στην ανάγκη δημιουργίας "μιας αξιόπιστης κυβέρνησης", ενώ ο Ράμα επέμεινε στο διάλογο "στα πλαίσια του Συντάγματος"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου