Απριλίου 05, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Ουδέν νεώτερο από το αδιέξοδο Χθες, παρά τη βροχή, ο «λαός» βγήκε για 37η ημέρα στους δρόμους, και ο Γκρουέφσκι πήγε για μια ώρα στη Βουλή και μετά έφυγε. Οι σοσιαλδημοκράτες κατήγγειλαν ότι ο Γκρουέφσκι «δαπανά τα χρήματα των φτωχών», ότι πήρε μαζί του σωματοφύλακες στη Μάλτα και ότι έκανε ένα τηλεφωνικό λογαριασμό 184.000 δηναρίων λόγω της περιαγωγής. Κατήγγειλαν ακόμα ότι ο εξάδελφος του Γκρουέφσκι, Σάσο Μιγιαλκόφ δαπάνησε τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο έξι εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τις εγκαταστήσεις της «Om Petrol». Το VMRO-DPMNE, απάντησε ότι όλα είναι ψέματα και τα λενε για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από την πλατφόρμα των Τιράνων. Κατήγγειλαν ακόμα ότι η SDSM είπε στους κατοίκους του Αρατσίνοβο να μην πληρώσουν το ρεύμα και έτσι 600 σπίτια, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό . Έτσι πέρασε μια ακόμα ημέρα στο Κοινοβούλιο. Η ξανθιά βοηθός της εισαγγελέως Κάτισα, η Λέντσε (Ελένη) Ρίστοσκα, εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή «Πρωτο Θέμα» του Τ/Ο σταθμού ΤΕΛΜΑ και, επανέλαβε την έκκληση για παράταση της θητείας της Ειδικής Εισαγγελίας που λήγει στις 30 Ιουνίου, και είπε ότι «εάν αυτό δεν συμβεί, υπάρχουν πολλές επιλογές» για το σχέδιο «Β», και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να κηρύξει την ειδική εισαγγελία ως αντισυνταγματική. Η SDSM έβγαλε ανακοίνωση για την επίσκεψη Τούσκ και τόνισε πως « Ολη η Ευρώπη είδε ότι δεν συμπεριφέρονται δημοκρατικά ο Ιβάνοφ», και επανέλαβε ότι «ο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν πρέπει να προστατεύει πλέον τους εγκληματίες και θα πρέπει να επιτρέψει την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας». Η SDSM επίσης από τα φιλικά της «Μεσα», «αποκάλυψε» ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, που έλεγε πως ,«το ΝΑΤΟ αναμένει μέχρι το Μάιο θετικά νέα σχετικά με την πολιτική κρίση, προκειμένου η σύνοδος κορυφής να επανεξετάσει την κατάσταση στην πΓΔΜ », και ότι ο πρόεδρος « την απέκρυψε από το κοινό». Επέστρεψε ο Πρέσβης και έλυσε και το «Μακεδονικό» Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ, Τζες Μπέιλι που επέστρεψε από τα «Κεντρικά» με την ευκαιρία της χθεσινής 68ης επετείου από την ίδρυση του ΝΑΤΟ που εορτάστηκε και στα Σκόπια , δήλωσσε : «Καλούμε τον Πρόεδρο να προχωρήσει με τη διαδικασία. Είναι επίσης σημαντικό ότι το Κοινοβούλιο να προχωρήσει και να εκλεγεί από τα νέα μέλη του Κοινοβουλίου ο νέος Πρόεδρος της Βουλής ». Ο Αμερικανός πρέσβης, δεν θα είχε οδηγίες, διότι δεν θέλησε «να κάνει εικασίες», όταν ρωτήθηκε για το, «ποιά θα είναι το επόμενα βήματα της διεθνούς κοινότητας αν παραμείνει το μπλόκο των πολιτικών διαδικασιών και δεν σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση». Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα είπε: «Όπως είπα και πριν από λίγες εβδομάδες, καλούμε περιφερειακούς τους γείτονες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση . Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας και αναγνωρίζουμε την Μακεδονική ταυτότητα».

Χθες, παρά τη βροχή, ο «λαός» βγήκε για 37η ημέρα στους δρόμους, και ο Γκρουέφσκι πήγε για μια ώρα στη Βουλή και μετά έφυγε.
Οι σοσιαλδημοκράτες κατήγγειλαν ότι ο Γκρουέφσκι «δαπανά τα χρήματα των φτωχών», ότι πήρε μαζί του σωματοφύλακες στη Μάλτα και ότι έκανε ένα τηλεφωνικό λογαριασμό 184.000 δηναρίων λόγω της περιαγωγής.
Κατήγγειλαν ακόμα ότι ο εξάδελφος του Γκρουέφσκι, Σάσο Μιγιαλκόφ δαπάνησε τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο έξι εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τις εγκαταστήσεις της «Om Petrol».
Το VMRO-DPMNE, απάντησε ότι όλα είναι ψέματα και τα λενε για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου από την πλατφόρμα των Τιράνων. Κατήγγειλαν ακόμα ότι η SDSM είπε στους κατοίκους του Αρατσίνοβο να μην πληρώσουν το ρεύμα και έτσι 600 σπίτια, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό .
Έτσι πέρασε μια ακόμα ημέρα στο Κοινοβούλιο. 
Η SDSM έβγαλε ανακοίνωση για την επίσκεψη Τούσκ και τόνισε πως « όλη η Ευρώπη είδε ότι δεν συμπεριφέρονται δημοκρατικά ο Ιβάνοφ», και επανέλαβε ότι «ο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν πρέπει να προστατεύει πλέον τους εγκληματίες και θα πρέπει να επιτρέψει την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».
Η SDSM επίσης από τα φιλικά της «Μεσα», «αποκάλυψε» ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, που έλεγε πως ,«το ΝΑΤΟ αναμένει μέχρι το Μάιο θετικά νέα σχετικά με την πολιτική κρίση, προκειμένου η σύνοδος κορυφής να επανεξετάσει την κατάσταση στην πΓΔΜ », και ότι ο πρόεδρος « την απέκρυψε από το κοινό».

Επέστρεψε ο Πρέσβης και έλυσε και το «Μακεδονικό»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ, Τζες Μπέιλι που επέστρεψε από τα «Κεντρικά» με την ευκαιρία της χθεσινής 68ης επετείου από την ίδρυση του ΝΑΤΟ που εορτάστηκε και στα Σκόπια , δήλωσσε : «Καλούμε τον Πρόεδρο να προχωρήσει με τη διαδικασία. Είναι επίσης σημαντικό ότι το Κοινοβούλιο να προχωρήσει και να εκλεγεί από τα νέα μέλη του Κοινοβουλίου ο νέος Πρόεδρος της Βουλής ». Ο Αμερικανός πρέσβης, δεν θα είχε οδηγίες, διότι δεν θέλησε «να κάνει εικασίες», όταν ρωτήθηκε για το, «ποιά θα είναι το επόμενα βήματα της διεθνούς κοινότητας αν παραμείνει το μπλόκο των πολιτικών διαδικασιών και δεν σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση». Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα είπε: «Όπως είπα και πριν από λίγες εβδομάδες, καλούμε περιφερειακούς τους γείτονες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση . Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας και αναγνωρίζουμε την Μακεδονική ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου