Μαΐου 28, 2009

Μαύρο που τους χρειάζεται.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την προσβολή των μουσουλμανικών ιερών συμβόλων και να διαβεβαιώσουμε κάθε μουσουλμάνο ότι σεβόμαστε απολύτως, ως πολιτεία και ως κοινωνία, τη θρησκευτική του ελευθερία», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την προσβολή του Κορανίου και τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας.
«Μάλιστα -συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος- αυτό πρέπει να το κάνουμε το ταχύτερο πράξη μέσα από την διασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας των αναγκαίων λατρευτικών χώρων».
«Ο απόλυτος σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας και των θρησκευτικών συμβόλων όλων όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους και όλων των οργάνων του για τις πράξεις ή παραλείψεις των οποίων η πολιτεία φέρει, εξ αντικειμένου, ευθύνη», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.
Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την προσβολή των μουσουλμανικών ιερών συμβόλων και να διαβεβαιώσουμε κάθε Μουσουλμάνο ότι σεβόμαστε απολύτως, ως πολιτεία και ως κοινωνία, τη θρησκευτική του ελευθερία.

Αυτό πρέπει μάλιστα να το κάνουμε το ταχύτερο πράξη μέσα από την διασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας των αναγκαίων λατρευτικών χώρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου