Φεβρουαρίου 13, 2009

Κατατέθηκαν οι προσφορές της MIG και της Swissport (Βγενόπουλος -Λάτσης).

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει για 3 εβδομάδες ακόμα τις αποκλειστικές συζητήσεις με τους ομίλους της MIG και της Swissport, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για επιμέρους περιουσιακά στοιχεία της Ολυμπιακής.
Οι επενδυτικοί σύμβουλοι της Kυβέρνησης έλαβαν σήμερα δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία MIG για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 45,7 εκ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκ. ευρώ, καθώς και δεσμευτική οικονομική προσφορά από την εταιρεία SWISSPORT για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης ύψους 44,8 εκ. ευρώ.
Οι παραπάνω προσφορές μαζί με την εξαγορά των κεφαλαίων της ΠΑΝΘΕΟΝ, της νέας εταιρείας τεχνικής βάσης και της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αντιστοιχούν με ποσό 177,2 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από την πώληση των πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής (π.χ. αεροπλάνα, εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής βάσης) που αποτιμήθηκαν ξεχωριστά από τους ανεξάρτητους εκτιμητές.

Η κυβέρνηση, αποφάσισε οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει να συνεχιστούν με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έως τριών (3) εβδομάδων, με τις εν λόγω εταιρείες, χωρίς βεβαίως να προδικάζεται το τελικό τους αποτέλεσμα.

Κατά την περίοδο αυτή, δεν αποκλείονται άλλοι ενδιαφερόμενοι από την υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα εξετασθούν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση της MIG που πρώτη απάντησε στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η διϋπουργική επιτροπή, καθώς και της SWISSPORT που ανέβασε την αρχική προσφορά της στα όρια που έθεσε η Κυβέρνηση.
Στόχος της κυβέρνησης είναι μία υγιής αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου