Φεβρουαρίου 16, 2009

Eργασιακές σχέσεις- λάστιχο στη ΔΕΗ θέλει ο Μάνατζερ



ΝΕΑ ΡΟΥΚΕΤΑ έριξε το Σάββατο το βράδυ στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος καθώς τάχθηκε υπέρ των ελαστικών σχέσεων εργασίας στη ΔΕΗ.

«Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, και μιλώ για την εταιρεία μου, είναι κάτι το οποίο με βρίσκει σύμφωνο.

Οι ανελαστικές σχέσεις λειτουργούν πάντα εις βάρος της εταιρείας και φυσικά εις βάρος των καταναλωτών» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές και την αντιπολίτευση. Οι δηλώσεις του άφησαν περιθώρια για ερμηνείες που έκαναν λόγο για ελεύθερες απολύσεις στην επιχείρηση, όμως λίγο αργότερα ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν παρών στην ημερίδα, ξεκαθάριζε ότι δεν τίθεται θέμα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στη ΔΕΗ. «Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει στον ορίζοντα ούτε ζήτημα περαιτέρω μετοχοποίησης του ομίλου ούτε προβλέπεται αλλαγή στο εργασιακό του καθεστώς» ανέφερε ο κ. Χα τζηδάκης. «Δεν συζητούμε κανένα τέτοιο θέμα. Είναι σαφές αυτό» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης όταν ρωτήθηκε για τυχόν απολύσεις. Επίσης κύκλοι της ΔΕΗ επιχειρούσαν να «μαζέψουν» τις δηλώσεις Αθανασόπουλου, εξηγώντας ότι εννοούσε εσωτερικές μετατάξεις και καλύτερη διαχείριση του προσωπικού (όπως π.χ. βάρδιες με λιγότερο προσωπικό), και όχι απολύσεις.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ αντέδρασαν έντονα και με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν κ. Αθανασόπουλο να παίξει με το μέλλον μας. Να θέσει εν κινδύνω τις διεκδικήσεις αιώνων για το εργασιακό μας δικαίωμα».

Οι εργαζόμενοι πιέζουν να μπει φρένο στις διαθεσιμότητες, τις αναγκαστικές άδειες, τις περικοπές αποδοχών και τις άλλες εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Πάντως είναι σαφές ότι οι συνθήκες εργασίας δεν μπορούν να μεταβληθούν για τους ήδη εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, αφού καλύπτονται από συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου