Φεβρουαρίου 08, 2009


Γενική συνέλευση - «φάντασμα» πραγματοποίησε ο ΟΤΕ, χωρίς την παρουσία μικρομετόχων και θεσμικών επενδυτών, σε μια προσπάθεια να αποφύγει επεισόδια από τους συνδικαλιστές, που αντιδρούν στην ανάληψη της διοίκησης από την Deutsche Telekom

Το πού τελικά πραγματοποιήθηκε, δεν έγινε γνωστό. Οποιος ενδιαφερόμενος πήγαινε στο Divani Caravel, δεν έβρισκε παρά μόνον μια ταμπέλα, ότι δεν φιλοξενείται σε αίθουσά του, ενώ ως αντιπερισπασμός χρησιμοποιήθηκε άλλο μεγάλο κοντινό ξενοδοχείο, το Hilton


Η όλη εικόνα ήταν τραγελαφική, με τους συνδικαλιστές να διαδηλώνουν μια έξω από το ένα ξενοδοχείο και μια έξω από το άλλο. Μέχρι και το μεσημέρι, τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι θα ενημερωθούν αργότερα για το τι διημείφθη με ανακοίνωση.

Ετσι, με δύο δελτία Τύπου που εξέδωσε, ο ΟΤΕ πληροφόρησε ότι «η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύθηκε» και «ήταν παρόντες μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου». Δηλαδή συμμετείχαν μόνον οι εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

Πάντως και σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του Οργανισμού, συζητήθηκε μόνον το ένα θέμα, που ήταν άλλωστε και το επείγον, η προσαρμογή του καταστατικού στη συμφωνία Δημοσίου - D.T. και επελέγησαν τέσσερα νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η προσαρμογή του καταστατικού ήταν επείγουσα για τους Γερμανούς, προκειμένου να ξεκινήσουν να ενοποιούν στα αποτελέσματά τους τον ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στο καταστατικό του Οργανισμού αφορούν τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου, που θα είναι έως 11, καθώς και τις αρμοδιότητες του οργάνου, όπως και του διευθύνοντος συμβούλου. Με βάση επίσης τα νέα άρθρα, σε περίπτωση που ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα και όχι το ίδιο, όπως τώρα, θα υπάρξει Εκτελεστική Επιτροπή διοίκησης, αποτελούμενη από 4 μέλη.

Αναφορικά με το νέο δ.σ. και σε συνέχεια της υποβολής παραίτησης εκ μέρους των μελών του κ.κ. Ηλ. Γούναρη, Λ. Κορρέ, Γ. Μπήτρου και Γ. Τζοβλά, επελέγησαν προσωρινά τέσσερα νέα μέλη με λήξη θητείας την ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του έτους 2010: κ. Κ. Μίχαλο, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, κ. Ιωαν. Μπενόπουλο ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Dr. Copp Kevin ως μη εκτελεστικό μέλος και Dr. Walter Martin του Josef, ως μη εκτελεστικό μέλος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού παραμένει οι κ. Π. Βουρλούμης, ενώ ως αντιπρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος ορίστηκε ο κ. Χ. Δημητρίου.

Από την πλευρά της, η ΟΜΕ - ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «θεωρεί ότι η ανακοίνωση του ΟΤΕ περί 'πραγματοποιήσεως της συνέλευσης' δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια των γεγονότων και αδιάψευστος μάρτυς αυτών είναι η ανακοίνωση του Ξενοδοχείου Κάραβελ, το φωτογραφικό υλικό από την είσοδο του ξενοδοχείου και όλοι οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ που βρίσκονταν στα δύο ξενοδοχεία».

Η Ομοσπονδία, καταλήγοντας, αναφέρει ότι «πέραν της συνδικαλιστικής της δράσης, θα αναζητήσει ευθύνες, καλεί όμως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους μετόχους, το ελληνικό Δημόσιο, την Deutsche Telekom, τους ξένους θεσμικούς επενδυτές του ΟΤΕ, τη Νομαρχία Αθηνών να αποδείξουν εάν, πού και πότε νομίμως 'έγινε και ολοκληρώθηκε' η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΤΕ».

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου