Φεβρουαρίου 14, 2009

Περιορισμούς στην εισοδηματική πολιτική ζητεί ο διοικητής της ΤτΕ


Μετά την Επιτροπή που ζήτησε πρόσθετα και σκληρότερα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος, εισηγείται τη λήψη αυστηρών μέτρων για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και την ανακατανομή των περιορισμένων πόρων του προϋπολογισμού, προκειμένου η ελληνική οικονομία να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο κ. Προβόπουλος, στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2008/2009 που θα καταθέσει τη Δευτέρα στις 13.00, ζητεί περιορισμούς στην εισοδηματική πολιτική για το 2009 εν όψει των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η συγκράτηση των υπερβολικών ελλειμμάτων.
Η Έκθεση της ΤτΕ θα προηγηθεί της έκθεσης της Επιτροπής για το Πρόγραμμα Σταθερότητας όπου μεταξύ άλλων, η Κομισιόν συνιστά στην κυβέρνηση να επιδείξει προσοχή στις αυξήσεις μισθών και να μειώσει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ.Προβόπουλος, στην έκθεσή του,δεν κρύβει την ανησυχία του για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου