Φεβρουαρίου 09, 2009

Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κάθε «συναίνεση» στην κυβερνητική πολιτική αλλά ζητά συναίνεση επί των δικών του προτάσεων.


Ψευδή χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση της κυβέρνησης περί συναίνεσης, απορρίπτοντάς την και τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός στην ουσία ζητά συνενόχους και όχι συναίνεση.
«Ο πρωθυπουργός δεν ζητά συναίνεση, αλλά συνενόχους, γιατί αν ήθελε συναίνεση θα είχε δεχτεί από την αρχή της διακυβέρνησής του τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια, την Παιδεία και την Οικονομία».

Χαρακτηρίζοντας ψευδή την συζήτηση για τη συναίνεση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία αυτοκαταστροφής, στην οποία μας έβαλε η ΝΔ ή αν θα επιλέξουμε μια άλλη πορεία που προτείνει και εγγυάται το ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται την πρόταση για προσφυγή στις κάλπες με τον «νόμο Παυλόπουλου», ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «δεν θα συναινέσουμε σε ένα νόμο που τον θεωρούμε κακό και γι' αυτό τον καταψηφίσαμε».

«Αν και είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αρνούμαστε το«δώρο» των 10 εδρών, γιατί προχωράμε με αρχές και αξίες.Μετά τις εκλογές θα καταθέσουμε νόμο, που θα ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής. Πώς θα το κάνουμε αυτό ,αν έχουμε συναινέσει σε έναν εκλογικό νόμο με τον οποίο διαφωνούμε;», διερωτήθηκε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εκλογών.

Ερωτηθείς, για το πως αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τα «σενάρια» περί «πράσινης παρένθεσης ως το 2010», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε «με τον ίδιο τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε την αποτυχία των σεναρίων περί 'δεξιάς' παρένθεσης».

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γ.Ραγκούσης. δηλώσε κατηγορηματικά στην εφημερίδα «Τα Νέα»

«Δεν πρέπει, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε» να συνεργαστούμε σε κυβέρνηση συνασπισμού με τη ΝΔ,.
Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης ωστόσο άφησε ανοιχτό το «παράθυρο συνεργασίας» με τον ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε νέο μήνυμα στον Αλέκο Αλαβάνο:
«Η συνεχιζόμενη άρνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό πια ότι δεν αποτελεί μια άρνηση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μια άρνηση ανάληψης ευθύνης για τη χώρα και τον λαό».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι Γιώργος Παπανδρέου με την πρότασή του για εκλογές τώρα και συμφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκαψε τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου και ότι η αλλαγή πρωθυπουργού είναι απαίτηση των πολιτών και προέβλεψε ότι οι ευρωεκλογές θα πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην περίπτωση που δεν έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

«Παρακολουθούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να επέμβουμε στα εσωτερικά άλλου κόμματος, πιστεύουμε όλο και περισσότερο ότι θα πετύχουμε την αυτοδυναμία που διεκδικούμε, ακόμα και αν την πετύχουμε θα ανοιχτούμε σε ευρύτερες δυνάμεις γύρω μας, πόσο μάλλον σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί αυτοδυναμία» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Το γάντι σήκωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ κ. Ανδρέας Καρίτζης: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στήριξης μιας βραχύβιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Αντίθετα, τα πολιτικά προγράμματα του κόμματός μας και του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου