Φεβρουαρίου 09, 2009

Μεγαλύτερο συντονισμό οικονομικών πολιτικών ζητά ο Γιούνκερ


Ο προεδρεύων των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Λουξεμβούργο), τάχθηκε σήμερα δημόσια υπέρ «του μεγαλύτερου συντονισμού» των οικονομικών πολιτικών, τις οποίες κάθε κράτος-μέλος υιοθετεί και υλοποιεί, το ένα μετά το άλλο ενόψει της κρίσης, ενώ προς το παρόν το καθένα από αυτά «καταρτίζει το δικό του σχέδιο». «Ασφαλώς πρέπει να γίνει ένας καλύτερος συντονισμός αυτών των πολιτικών» τόνισε.

Παραδείγματος χάρη, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην κρατική δανειοδότηση που μόνη η γαλλική κυβέρνηση, στην ευρωζώνη, θα παράσχει σε δύο αυτοκινητοβιομηχανίες της Γαλλίας (είναι η δανειοδότηση αυτή ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Πέδρο Σόλμπες, εξέφρασε επίσης ανησυχία, πού του προκαλείται από αυτήν την έλλειψη του συντονισμού» των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών της ευρωζώνης.

«Παντού έχει δυσκολέψει η κατάσταση κι η τάση που διαπιστώνουμε είναι η νέα χειρότερη κατάσταση να αντιμετωπίζεται με πολιτικές χαρακτήρα εθνικού, ενώ βεβαίως ο προστατευτισμός είναι ένα πολύ κακό πράγμα», υπογράμμισε ο Ισπανός αξιωματούχος.

«Εγώ θα πρότεινα να τηρούμε στο ακέραιο τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο Γερμανός ομόλογός τους, Πέερ Στάϊνμπρουκ (το Σαββατοκύριακο, άλλαξε η ηγεσία στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου