Φεβρουαρίου 07, 2009

Χρεοκόπησαν άλλες δύο (μικρές) τράπεζες στις ΗΠΑ


Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή το κλείσιμο δύο ακόμη μικρών τραπεζών .Η μία ήταν στην Τζώρτζια και η άλλη στην Καλιφόρνια.
Οι τράπεζες που έχουν πτωχεύσει, από την 1η Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, είναι 8. Το 2008 σε κρατικό έλεγχο υπήχθησαν 25 αμερικανικές τράπεζες, και τρεις το 2007.
Σύνολο 36.
Η Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλειας των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC) ανακοίνωσε ότι στον έλεγχό της περιήλθαν η Alliance Bank, με έδρα το Κάλβερ Σίτυ, στην Καλιφόρνια, και πέτυχε συμφωνία με την California Bank & Trust στο Σαν Ντιέγκο για να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις,και να αναλάβει το ενεργητικό της Alliance Bank.
Η Alliance Bank , που είχε πέντε υποκαταστήματα, έκλεισε από την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Θεσμών στην Καλιφόρνια. Διέθετε ενεργητικό ύψους 1,14 δις δολαρίων και καταθέσεις 951 εκατ. δολαρίων. Η FDIC εκτιμά ότι το κόστος του κλεισίματος που θα κληθεί να καλύψει θα ανέλθει στα 206 εκατ. δολάρια.
Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι η FirstBank Financial Services Inc που εδρεύει στο ΜακΝτόνα της Τζώρτζια, χρεοκόπησε. Όλες οι καταθέσεις της τράπεζας, θα καλυφθούν από την Regions Bank της Αλαμπάμα. Η τράπεζα διέθετε ενεργητικό περίπου 337 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις 279 εκατ. δολαρίων στα τέλη του 2008. Το κόστος για την FDIC εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 111 εκατ. δολάρια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου