Φεβρουαρίου 12, 2009

Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν σε Εθνικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτώντας τητη κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι επιχειρήσεις


Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα 11/2/09 επιστολή-αίτημα προς τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) με την οποία ζητά άμεση συνάντηση μαζί τους και με θέμα «Tα προβλήματα που προκαλούνται από τους εργοδότες λόγω της επερχόμενης κρίσης».
Την ίδια στγιγμή, η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τις προτάσεις και τις «ιδέες» που επιχειρούν να μεταθέσουν το κόστος της επερχόμενης κρίσης αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών της Ευρώπης προτείνοντας ουσιαστικά μισή εργασία, μισή αμοιβή και μισή ζωή.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «αμετανόητα συνεχίζουν να προσεγγίζουν την έξοδο απ' την κρίση με τη χρεοκοπημένη συνταγή του άκρατου φιλελευθερισμού που δημιούργησε την κρίση.
Όταν η οικονομία ήταν σε ανάκαμψη και τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων στα ύψη, κανείς δε μίλησε για διανομή τμήματος των κερδών στους εργαζόμενους! Τώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται στην ύφεση, οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν να μετατραπεί η εργασία τους σε ανεργία, σε μερική απασχόληση, σε εκ περιτροπής εργασίας, σε διαθεσιμότητες, σε υποχρεωτικές άδειες χωρίς αμοιβή και ασφάλιση».
Επίσης, η ΓΣΕΕ διεκδικεί την χρηματοοικονομική υποστήριξη της οικονομίας και την στήριξη της απασχόλησης, καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης και όπως αναφέρει, αυτό μπορεί να γίνει (αν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση) με έκτακτους πόρους που θα αντληθούν με αναδιανομή του εισοδήματος, απ' τους έχοντες και κατέχοντες και όχι με πόρους ψίχουλα του 1 ½ του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ που διατίθενται για αυτό το σκοπό. Όταν οι ΗΠΑ διαθέτουν το 3% του ΑΕΠ και η Ελλάδα δυστυχώς μόνο το 0,7% του ΑΕΠ!
Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούν τέτοιες λογικές και πολιτικές και θα αντιδράσουν σε Εθνικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτώντας τη κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι επιχειρήσεις και όχι οι πολίτες, καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου