Φεβρουαρίου 11, 2009

Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία.

Μίχαλος: Να περιοριστεί ο χρόνος εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις. Αντί η επιχείρηση να βάλει λουκέτο θα επιβαρύνεται λιγότερο με το 3ήμερο ή 4ημερο.

Να επανεξεταστεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τον περιορισμό του χρόνου εργασίας, χωρίς απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος.

Ο κ. Μιχαλος ανέφερε ότι ''σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα από το Eurogroup και το Ecofin η πρόταση του ΕΒΕΑ για περιορισμό του χρόνου εργασίας χωρίς απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Οφείλουμε ως χώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα και ο ΟΑΕΔ να μην επιδοτεί μόνο την ανεργία αλλά να εξελιχθεί και σε οργανισμό επιδότησης της εργασίας».

«Αντί η επιχείρηση να βάλει λουκέτο, θα επιβαρύνεται λιγότερο με το 3ήμερο ή 4ημερο και θα έρχεται ως αρωγός ο ΟΑΕΔ και ως ταμείο απασχόλησης να ενισχύσει και να συμπληρώσει πλήρως τόσο το συνταξιοδοτικό, όσο και το μισθολογικό κομμάτι των εργαζομένων για μια περίοδο 6-12 μηνών», δήλωσε o κ. Μίχαλος, διευκρινίζοντας πως θα είναι ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο θα αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα.


Δήλωση σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα έκανε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά μετά από την ορκωμοσία και την τοποθέτηση του νέου Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Η υπουργός Απασχόλησης κα. Πετραλιά δήλωσε πως, «κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητες της. Και η Ελλάδα είναι σταθερή στους νόμους της και στις ρήτρες που ισχύουν για τα εργασιακά δικαιώματα.
Άρα λοιπόν επιμένω ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στην χώρα μας είναι θωρακισμένα. Αυτό που προτρέπουμε τις επιχειρήσεις είναι να κάνουν χρήση, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, όλων εκείνων των δυνατοτήτων που δίνουν, και μέσα από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό αλλά και μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όλοι οι Φορείς και οι ανώνυμες εταιρείες του Υπουργείου Απασχόλησης.
Σε συναντήσεις που είχα με τους εκπροσώπους τους, αυτό τόνισα. Στόχος ένας και μοναδικός, διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας και βεβαίως δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας. Μέσα από την Κατάρτιση και μέσα από την Απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου