Φεβρουαρίου 17, 2009

Ανάκληση μολυσμένου βρεφικού γάλακτος


Ο Ε.Ο.Φ. προχώρησε σε εντολή ανάκλησης του προϊόντος Babynat 1 της γαλλικής εταιρείας Vitagermine, αν και δεν έχει πάρει γνωστοποίηση από τον Ε.Ο.Φ.
Ένα επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε σε βρεφικό γάλα σε σκόνη της γαλλικής εταιρείας Vitagermine, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ίχνη του εντεροβακτηρίου σακαζάκι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα και εντερίτιδια, εντοπίστηκαν σε κουτιά βρεφικού γάλακτος της μάρκας αυτής που εισήχθησαν στη Νότια Κορέα τον περασμένο μήνα.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της χώρας μας προχώρησε στην ανάκληση του προϊόντος από την ελληνική αγορά, ενώ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για τη διακίνησή του μέσω Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει: «Ο ΕΟΦ, μετά την επείγουσα ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακαλεί από την αγορά και απαγορεύει τη χρήση του βρεφικού γάλακτος με την ονομασία Babynat 1 (Αριθμός παρτίδας 17381, με λήξη 13-10-2010) της εταιρείας VITAGERMINE (υπεύθυνος διακίνησης στην Ελλάδα Green Bay), επειδή βρέθηκε να είναι επιμολυσμένο με το δυνητικά παθογόνο μικροοργανισμό enterobacter sakazakii.
Παράλληλα, ανακλήθηκαν όλα τα βρεφικά γάλατα με την εμπορική ονομασία Babynat, επειδή διαπιστώθηκε πρόσθετα ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί η κυκλοφορία τους στον ΕΟΦ και διατάχθηκε η κατάσχεσή τους.
Εφίσταται η προσοχή του καταναλωτικού κοινού επειδή το προϊόν πιθανά να διακινείται και μέσω του Διαδικτύου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου