Φεβρουαρίου 10, 2009

Τσεχία: «Όχι» στον προστατευτισμό, ο στόχος της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ


Η τσεχική προεδρία της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι κύριος στόχος της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την οποία πρόκειται να συγκαλέσει για την οικονομική κρίση θα είναι το «όχι» στον προστατευτισμό.
"Η προεδρία εκτιμά ότι ο σοβαρότερος κίνδυνος αυτήν την ώρα είναι αυτός του προστατευτισμού», δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Οικονομίας Μίροσλαβ Καλούσεκ, κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
"Ορισμένες ενδείξεις (προς την κατεύθνηση αυτή) είναι τόσο έντονες που ο Τσέχος πρωθυπουργός αποφάσισε να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατό μια σύνοδο κορυφής ώστε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να πουν ξεκάθαρα όχι στον προστατευτισμό», πρόσθεσε.
Ο Τσέχος υπουργός δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, η Πράγα καταδίκασε έντονα πριν από μερικές ημέρες τη Γαλλία, η οποία άσκησε την προεδρία της ΕΕ πριν από την Τσεχία. Η Πράγα βλέπει στα μέτρα υποστήριξης προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες που αποφάσισε το Παρίσι έναν κίνδυνο προστατευτισμού, καθώς ορισμένες από τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν υπό την προϋπόθεση ότι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους στη Γαλλία.

από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου