Φεβρουαρίου 10, 2009

Τριετή περίοδο χάριτος ζητάει από την Επιτροπή η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου είχε συναντήσεις χθές στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Κ.Τρισέ και τον Έλληνα επίτροπο Στ.Δήμα.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι
"η πιστή εφαρμογή του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας επιβάλλεται ακόμη περισσότερο σε περιόδους κρίσης, διότι αυτή είναι και το μοναδικό μέσο για την αποφυγή ενός εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών των χωρών - μελών".
Στις 18 Φεβρουαρίου ,στο Ecofin ,η Επιτροπή θα ζητήσει την κίνηση της διαδικασίας επιτήρησης , "περί υπερβολικού ελλείμματος", για την Ελλάδα ,την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Μάλτα.

Η ανησυχία για τη δημοσιονομική κατάσταση των μεσογειακών οικονομιών θα αποτυπωθεί στην ομιλία του Ζ.Κ.Γιούνκερ το Σάββατο κατά τη σύνοδο της G7.
Ο κ. Παπαθανασίου παρουσιάζει σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επί τάπητος τίθενται το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης αλλά και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την στήριξη κοινωνικών ομάδων.
Στην ατζέντα του Ecofin βρίσκονται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στο τέλος Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο προστατευτισμός και τα τοξικά ομόλογα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου