Φεβρουαρίου 11, 2009

ΠΑΣΟΚ: «Ο δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου κοστίζει ακριβά στους Έλληνες»

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της κοινοπρακτικής έκδοσης τριετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου.
«Ο μέχρι σήμερα δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου κοστίζει στους Έλληνες πολίτες πολύ ακριβότερα από όσο κοστίζει ο δανεισμός άλλων χωρών με αντίστοιχα προβλήματα. Μόνο από τη σημερινή έκδοση, πληρώνουμε για ένα χρόνο 105 εκατ. ευρώ παραπάνω - και για την τριετία, 315 εκατ.- από όσο πληρώνουν οι Ιταλοί φορολογούμενοι», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα αποτελέσματα της κοινοπρακτικής έκδοσης τριετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου.
Με τη σημερινή έκδοση του τριετούς ομολόγου, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί, σε λιγότερο από 1,5 μήνα από την αρχή του χρόνου, 19,5 δις ευρώ, δηλαδή κοντά στο ήμισυ του δανεισμού που έχει ανακοινώσει για ολόκληρο το χρόνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Και προστίθεται: Και πάλι η Ελλάδα δανείστηκε με επιτόκιο υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο γερμανικό. Δηλαδή, με 4,38 έναντι 1,9. Δανείστηκε με επιτόκιο που είναι μεγαλύτερο κατά 150 μονάδες βάσης πάνω από το ιταλικό και, κατά 160 μονάδες βάσης από το αντίστοιχο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου