Φεβρουαρίου 16, 2009

Εκλογές θέλει και ο Τσίπρας


Εκλογές ζήτησε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ
Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας σήμερα
τις εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, με τη διεξαγωγή εκλογών, επικρίνοντας παράλληλα το αίτημά του κ. Καραμανλή για συναίνεση: Ο κ. Καραμανλής, παρατήρησε, «δεν μπορεί να ζητάει συναίνεση από τους εξαθλιωμένους για συνέχιση της εξαθλίωσής τους, ούτε από τους απολυμένους, ούτε απ΄όσους έχουν επισφαλή εργασία».
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και υπερασπίστηκε το πρόγραμμα του κόμματός του, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, των νέων, των φτωχών, αλλά δεν εκφράζει - όπως είπε - τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους».
Απαντώντας τις τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για συγκράτηση των μισθών, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται «για την ίδια κασέτα που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια», ενώ εκτίμησε ότι τα πράγματα για το λαό θα γίνουν χειρότερα όσο συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές.
Η κρίση, επεσήμανε, μετατράπηκε σε εργαλείο για περισσότερα κέρδη, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε, «το παραμύθιασμα τελείωσε γιατί δεν αντέχει άλλο η κοινωνία».
Σε μια νέα επίθεσή του προς τον δικομματισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού ξήλωσαν την κοινωνία και συμμάχησαν με το κεφάλαιο προκειμένου να διασφαλίσουν την εξουσία. «Η ανάπτυξη έγινε τοξικά προϊόντα και παράγωγα», παρατήρησε.
Για τον πρόεδρο του ΣΥΝ «το δίλημμα εν όψει προφανώς των εκλογών είναι ότι ο λαός θα έχει επιλογή: ή να στηρίξει τα κόμματα εξουσίας ή να ενισχύσει την αριστερά».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αντίθεσή του στα σενάρια ακυβερνησίας σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ενός κόμματος, λέγοντας ότι «ο μπαμπούλας της ακυβερνησίας δεν ισχύει» και πρόσθεσε ότι πραγματικά ισχυρές κυβερνήσεις δεν είναι αυτές που έχουν μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η ΝΔ σημείωσε, καταρρέει επειδή οι πολιτικές της δεν βρίσκουν σύμφωνη την κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε τις ενστάσεις του για τις δημοσκοπήσεις κάνοντας λόγο για δημοσκοπικές αλχημείες που έχουν στόχο να στριμώξουν τον ΣΥΝ προς μια κατεύθυνση συνεργασιών, κάτι που απέρριψε για μια ακόμη φορά.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο Συνασπισμός είναι ενωμένος και ότι θα βγει ενισχυμένος από το συνέδριο, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου