Φεβρουαρίου 12, 2009

Χωρίς εξέλιξη η συνάντηση Νίμιτς με Βασιλάκη και Γιόλεφσκι


Ανασκόπηση της όλης κατάστασης έκαναν στην αποψινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.
Ο κ. Νίμιτς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στο Μανχάταν και διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα, ανέφερε ότι δεν κατατέθηκε καμιά νέα πρόταση, ούτε σημειώθηκε αδιέξοδο, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν «θετικά βήματα» και να διαμορφωθεί «θετική ατμόσφαιρα», ενώ το θέμα της ονομασίας αποτελεί «υψηλή προτεραιότητα». Όπως είπε, η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες.
Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι «η συνάντηση ήταν ήσυχη, ήταν μια πρώτη επαφή και ανταλλάξαμε διάφορες σκέψεις και νομίζω ότι ο καινούριος συνάδελφος (αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ) άρχισε να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που υπάρχουν. Από κει και πέρα, τι θα βγει και πως θα φτάσουμε σ' ένα αποτέλεσμα δεν γνωρίζω. Όπως σας είπε ο κ. Νίμιτς, γίνονται εκλογές στα Σκόπια, θα γίνουν και εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ο νέος πρόεδρος των Σκοπίων δεν πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του πριν τις 15 Μαϊου».
Από την πλευρά του ο κ. Γιόλεφσκι ανέφερε ότι «θέλουμε να βρεθεί λύση γιατί θα είναι μια θετική εξέλιξη για την σταθερότητα στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου