Φεβρουαρίου 10, 2009

Επιμένει για εκλογές ο κ. Γιώργος Παπανδρέου


Πιο επιτακτικό από ποτέ χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου το αίτημα για διενέργεια πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι χωρίς πυξίδα, με τη σημερινή κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση του κύκλου εργασίας εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια στην εξωτερική πολιτική και έλλειψη παρουσίας και θέσεων, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα έχει χάσει τη διαπραγματευτική αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι την ώρα που γίνεται συζήτηση στο ECOFIN για την έξοδο από την κρίση, αποκαλύπτονται στην Ελλάδα ρουσφετολογικές λίστες αθλιότητας, συντονισμένες από τη Ρηγίλλης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που σπαράσσεται εσωτερικά για πολλοστή φορά, καθώς είναι αιχμάλωτη συμφερόντων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Σημείωσε ακόμη ότι για να κάνει η Ελλάδα πολιτική εθνικών συμφερόντων, χρειάζεται ενεργή και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, καθώς και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με αναδιάρθρωση και αξιοκρατία στη λειτουργία τους, που θα τους ενισχύσει την αποτελεσματικότητα.
Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι υπάρχει προσπάθεια κομματικοποίησης και αναξιοκρατίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και ταυτόχρονα διαρροές για εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 6 δισ. ευρώ, χωρίς να γίνεται σαφές το πλαίσιο διαφάνειας και ποια από όλα αυτά είναι αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου