Φεβρουαρίου 19, 2009

«Δοκιμάζουν νέα παιδιά για να τα βάλουν στην τρομοκρατία»

Για επίδειξη ισχύος των τρομοκρατών κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς όπως εκτιμά ανώτερο στέλεχος του υπουργείου που μίλησε στα «Νέα», «οι τρομοκράτες ήθελαν να μας δώσουν ένα ακόμη μήνυμα για τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους».
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ο Επαναστατικός Αγώνας, βάσει της μεθολογίας που ακολουθήθηκε.
Το ίδιο στέλεχος του ΥΠΕΣ υπογραμμίζει πως πρόκειται για την πρώτη ενέργεια αυτού του είδους στην Ελλάδα, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η εκρητική ύλη που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες. Σημειώνεται ότι την εκρηκτική ύλη ANFO χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν ο ΙΡΑ, η ΕΤΑ και κάποιες παλαιστινιακές οργανώσεις, ενώ το 1995 με μεγάλη ποσότητα της ίδιας εκρηκτικής ύλης είχε ανατιναχτεί κυβερνητικό κτίριο στην Οκλαχόμα.
«Ο συνηθέστερος τρόπος κατασκευής μιας βόμβας με ΑΝFΟ είναι η ανάμειξη νιτρικού αμμωνίου, δηλαδή λιπάσματος με ντίζελ, ή πετρέλαιο θέρμανσης ή ακόμη και μελάσα.
Πρόκειται για υλικά που εύκολα μπορούν να βρεθούν χωρίς να κινήσουν υποψίες αλλά η κατασκευή της εκρηκτικής ύλης απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις», επισημαίνει σε δήλωσή του στον Τύπο, ο σύμβουλος εγκληματολογικών διερευνήσεων Γεώργιος Ραυτογιάννης.

Σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για τυχόν πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες για τους υπευθύνους της βομβιστικής απόπειρας έξω από το κτίριο της Citibank στην Κηφισιά.
------
Στην εκτίμηση ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν «πρόβες» για την προετοιμασία της επόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης, προέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία εμφανίζεται ανήμπορη και αιφνιδιασμένη.
«Αυτές είναι γενικές πρόβες, τα "μικρά" γεγονότα. Φοβάμαι ότι προετοιμάζεται η επόμενη οργάνωση», προειδοποίησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989 και πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουν σε ένα 24ωρο 10 γκαζάκια σημαίνει ότι υπάρχει μια ομάδα, κάποιος κατευθύνει, ορίζει τους στόχους, υπάρχουν παρακολουθήσεις των στόχων και τελικά μπαίνουν τα γκαζάκια. Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζουν καινούργια παιδιά για να τα βάλουν στην τρομοκρατία».
«Η "17 Νοέμβρη" για να πραγματοποιήσει ένα χτύπημα έκανε πολύμηνες παρακολουθήσεις με πολύ μεγάλη προσοχή για να μη γίνει κανένα κακό μεγαλύτερο. Εδώ έχουμε σε καθημερινή βάση σχεδόν μεγάλες και παρατεταμένες ενέργειες με πάρα πολύ οπλισμό, με πάρα πολλά άτομα. Φαίνεται ότι υπάρχει στη χώρα αντάρτικο πόλεων», παρατήρησε ο βουλευτής ο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:
«Μπροστά μου βλέπω μια ζοφερή πραγματικότητα και εφιαλτική γιατί αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν πουθενά παρά μόνο ίσως στην Κολομβία, ενδεχομένως στη Βαγδάτη και στην Καμπούλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου